YouTube blikt nog één keer terug op het jaar dat bijna ten einde is. 2017 is in zicht, en terwijl YouTube zich richt op de meest bekeken filmpjes van dit jaar, geeft het Beeld & Geluid museum de aandacht aan de grote website zelf.

Met nog 23 dagen op de kalender van 2016 zijn we bijna aan het einde van het jaar gekomen. En wat een challenges en virals zijn er voorbij gekomen! Deze en alle hits van het afgelopen jaar heeft YouTube in een filmpje van 6 minuten weten te proppen, mét resultaat. Van de Running Man Challenge tot de hits van Justin bieber, het filmpje met een megacast aan bekende YouTubers en vloggers is een hit! Het is YouTube gelukt om bijna alle virals in het filmpje te zetten. Mocht je er een paar missen, kijk dan op onze website naar de wekelijkse This Week’s Virals

Populairste video’s

De meest bekeken muziekvideo van dit jaar is van Fifth Harmony met hun single Work From Home.  De video die dit jaar het meest bekeken is in Nederland, is er één die je waarschijnlijk al zag aankomen. De PPAP Pen Pineapple Apple Pen-song is de video met bijna 180 miljoen weergaven!

YouTube bestaat al meer dan 10 jaar en Nederland is de eerste (!) die een tentoonstelling over de website heeft opgezet. De tentoonstelling staat in het Beeld & Geluid museum op het Mediapark in Hilversum. Iedere maand is er een ander thema met betrekking tot de videowebsite. Deze maand is het thema: Muziek. De tentoonstelling duurt nog tot de maand juni en vertelt je alle ins & outs over YouTube. Benieuwd? Bekijk hier een voorproefje dat begint op 00:38, gemaakt door TMI en… één van onze volgers!