Voor videobellen hoef je binnenkort niet meer te grijpen naar Facetime of Skype. De bekendste chat-app van Nederland, WhatsApp, komt binnenkort met een videobelfunctie. Momenteel is de functie nog niet voor alle gebruikers beschikbaar, maar daar zal snel verandering in komen.

In Nederland is WhatsApp vooral populair onder kinderen en jongeren. Met de nieuwe videofunctie wil de app gaan concurreren met onder andere Skype en Facetime. Volgens mensen die de mogelijkheid al hebben uitgeprobeerd lijkt de versie van WhatsApp veel op die van de concurrenten.

Op verschillende versies van WhatsApp is de functie al verschenen, maar nog iedereen kan er gebruik van maken. Bovendien moet de functie bij beide gesprekspartners geactiveerd zijn om te werken. Wanneer een iemand de functie nog niet heeft wordt er automatisch overgeschakeld op een audiogesprek.

Tot nu toe is de functie alleen nog voor sommige Android-gebruikers beschikbaar. Waarschijnlijk kunnen de komende weken steeds meer mensen van het videobellen gebruik maken. Wanneer de functie ook voor iOS komt is nog niet duidelijk, maar verwacht wordt dat ook dit niet lang meer zal duren.