Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke week wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Bij een spannende transferzomer horen miljoenen, relletjes tussen spelers en club, geruchten én de vraag waar Cristiano Ronaldo naartoe gaat. Zo’n beetje sinds zijn komst naar Real Madrid wordt hij vaak in verband gebracht met andere clubs. En voor veel, héél veel geld. Ook deze zomer was het weer raak..

Brian Vesseur

Het is bijzonder hoe de media telkens weer nieuwe, nóg geloofwaardigere geruchten weten te brengen. In de vorige zomer werd de Portugese sterspeler veelal in verband gebracht met Paris Saint-Germain, dat barstte van het geld en een vervanger zocht voor Zlatan Ibrahimovic. Ronaldo bleef op zijn troon in Madrid en pakte dit seizoen het kampioenschap en de Champions League.

Manchester, China, PSG?
Maar dit seizoen zou het dan gebeuren. Ronaldo zou hoe dan ook vertrekken bij Real Madrid. Er wordt namelijk geroepen dat de inmiddels 32-jarige buitenspeler belastinggeld zou hebben achtergehouden. Ronaldo wilde om die reden uit Spanje vluchten, zo vertelden de geruchten. Nieuwe bestemming: zijn oude club Manchester United. Want zij zochten een vervanger van… Ibrahimovic. Again. Maar deze zomer waren er meer kapers op de kust.

Hello China! I’m here for 3 days. Ready for brilliance. 👊 #CR7LIVE #Playfree

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

China is opeens knetterrijk en wil elke ster naar het Aziatische land halen. Zo gingen Hulk, Ocar, Axel Witsel en Ramires al naar China. Ronaldo zou de volgende in dat rijtje zijn. Of, wederom naar PSG.

Niet mee naar op trainingskamp
Het is inmiddels eind juli en de kans dat Ronaldo vertrekt is niet zo groot. Of wel?! Ronaldo is namelijk NIET met zijn team mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten. De sterspeler is in zijn eentje naar China om zijn merk te promoten en geld te vangen.

Mmm, laten we er niet intrappen. En als Ronaldo aan het eind van deze zomer niet meer in het wit van Real Madrid speelt, mogen jullie allemaal naar mij wijzen. Maar de geruchten zijn na zoveel jaar niet echt geloofwaardig meer..

via GIPHY