Ben je ondertussen dat tennissen op je Wii al helemaal zat? Ben je uit verveling al maanden een nette bestuurder in GTA? Lees dan vooral even door! Nintendo heeft namelijk hun nieuwe spelcomputer bekendgemaakt: de Nintendo Switch!

Toen in 2006 de Wii uitkwam, werd de gehele game-industrie overhoop geblazen. Voor je TV een fysiek potje tennissen of à la Mike Tyson een paar rake klappen uitdelen; Nintendo was de man van het moment. Maar toen eenmaal bleek dat je nog steeds beter kunt afvallen in de sportschool, begon de witte doos een beetje uit de mode te raken. Daarbij kregen de laatste jaren vooral de PlayStation en PC de vette titels op hun bordje. Geen enkel Wii-spel kon tegen een GTA V, No Man’s Sky of The Last Of Us op.

Maar uit de as van de Wii rijst dus nu de Switch op, een console die (godzijdank) geen verkapte fitnessmachine is. In de trailer blijft het onduidelijk of de bewegingssensoren nog gebruikt worden, maar de voornaamste gedachte is dat je op ieder moment, waar dan ook verder kunt spelen.

Trailer gezien? Wat vind je ervan? Precies, wij hebben ook nog geen idee. Om de Switch toch een eerlijke kans te geven, hebben we een snel rondje redactie gedaan en daar komen de volgende voor-en tegens uit:

VOOR:

  1. Beter beeld, dus mooiere games. Ontwikkelaars van prachtige PC-games hebben al aangegeven hun spellen ook voor de Switch uit te brengen. In de trailer zie je al dat je er bijvoorbeeld Skyrim op kunt spelen! FUS RO DAAAAHH!
  2. Gamen waar je wilt, en dankzij de losse linker-en rechter controller kun je overal met z’n tweeën spelen.
  3. Je kunt met minstens drie verschillende controllers spelen, waaronder een traditionele controller! Eindelijk mogen die Wii controllers het raam uit (als dat niet al per ongeluk is gebeurd)!
  4. Of je nou liever onderweg of thuis speelt, het kan allebei met dezelfde games.
  5. Hij is zwart, dat kleurt beter bij onze PlayStation.

TEGEN:

  1. Een extra scherm, tachtigduizend manieren om te spelen.. PlayStation heeft al jaren dezelfde formule en die gaat ook nog steeds goed. Beetje too much, Nintendo?
  2. Dat scherm is dusdanig groot dat je het nauwelijks ‘handheld’ mag noemen. Tenzij ze ook enorme Switch-pants maken zodat je dat ding in je zak kan steken.
  3. Met zoveel losse onderdelen valt er meer te verliezen.
  4. Dat mini-controllertje.. weinig stoer.
  5. Gamen terwijl je de hond moet uitlaten, daar worden ze vals van.

Wat we verder weten is dat de Switch z’n eigen cartridges heeft en een mogelijkheid om game ste downloaden. Tot nu toe is er al een nieuwe Zelda en een Mario-game bevestigd voor het systeem. Maar zelfs al je niet zo’n behoefte hebt aan het nieuwste van het nieuwste is Nintendo er voor je. Van de zomer maakte ze bekend dat ze hun oude NES-console weer opnieuw uitbrengen, met maar liefst 30 ingebouwde games! Die komt op 11 november uit, dus krabbel die maar vast op je verlanglijst. Voor de Switch moeten we iets langer wachten, die ligt pas in maart 2017 in de winkels.