Engelse voetbalfans hebben elk jaar de leukste feestdagen van heel Europa. Naast de gebruikelijke ‘gezellige dagen’ kunnen zij ook nog non-stop genieten van Premier League-voetbal. De Engelse bond heeft rond de kerstdagen en Oud & Nieuw namelijk superveel wedstrijden ingepland. Leuk voor de supporters, minder leuk voor de spelers.

Boxing Day

Wat in Nederland tweede kerstdag is, noemen ze aan de andere kant van de Noordzee ‘Boxing Day’. En op Boxing Day wordt er van oudsher gevoetbald. Maandag 26 december stonden er dus 8 wedstrijden op het programma. Een dag later was er nog een wedstrijd, op 28 december speelde Southampton tegen Tottenham Hotspur. Alle 20 Premier League-teams waren in actie gekomen.

Op 29 december was er even geen voetbal, maar op 30 december mochten Hull City en Everton speelronde 19 aftrappen. Op Oudjaarsdag werd er tussen al het knallende vuurwerk ook weer gebald. En waar Southampton op de 28e nog verloor van The Spurs, verloor het op 31 december van Bournemouth. Op Nieuwjaarsdag stonden er wéér 2 potjes op het programma.

Het zielige Southampton

Inmiddels is de nieuwe week begonnen en puffen de spelers in Engeland hun laatste adem uit. Zeker die van Southampton, die op maandag wéér in actie kwamen. Om het nog wat erger te maken voor de selectie van The Saints, werd er op 2 januari ook weer verloren. Everton was in eigen huis met 3-0 te sterk.

 


Jack Stephens was wel blij met het drukke speelschema, want zo kon hij zijn debuut maken voor het eerste elftal van Southampton. Toch zette Claude Puel, de trainer van het ongelukkige team, zijn vraagtekens bij het volle speelschema. ‘We zijn de enige ploeg die drie keer speelt in zes dagen. Dat is niet normaal.’

Drankje voor de selectie?

Vandaag staan er nog 3 potjes op het programma en vervolgens worden de voetbaldwaze competitiedagen in Engeland morgen (voorlopig) afgesloten met een echte topwedstrijd, als koploper Chelsea op bezoek gaat bij de nummer 5 Tottenham Hotspur. Daarna is de volgende speelronde in de competitie pas op 14 januari. Hopelijk gunt Puel zijn ploeg een lekker biertje, want dat zullen ze in die 6 dagen niet gedronken hebben. Al moet er zaterdag wel weer gewoon voor de beker worden gespeeld…