Januari is niet bepaald de makkelijkste maand van het jaar. Je bankrekening is nog aan het bijkomen van kerst en de goede voornemens vliegen je om de oren. Een maand lang geen alcohol, anyone? Gezond leven en sporten? Bovendien is de vakantie is weer voorbij en is het koud. Ideale omstandigheden om een slippertje te maken. Dat blijkt uit het onderzoek dat datingsite Gleeden deed naar mensen die vreemdgaan.

Volgens de datingsite, speciaal gericht op getrouwde mensen, is de tweede maandag na kerst dé dag dat de meeste mensen vreemdgaan. Dit jaar is dat op 9 januari, vandaag dus. Als we Gleeden mogen geloven is vandaag de dag waarop wel heel veel mensen buiten de pot piesen. Maar hoe kan dat dan?

De directeur van het datingbureau, Solene Paillet, geeft de tijd van het jaar de schuld. “December is net achter de rug en tijdens die maand heb je veel tijd (en geld) aan je partner besteed. Dit kan leuk zijn maar bij sommige stellen kan het juist ook zorgen voor ergernissen, verveling en verwijdering.” De sleur die januari heet. En als er dan plots een zorgeloos lekker hapje voorbij loopt…

Overigens gaan volgens de datingsite de meeste mensen vreemd op hun 39ste. Ook hebben ze ontdekt dat de kans groter is dat je zelf vreemd gaat wanneer je vader ook is vreemdgegaan. Opmerkelijke feiten, maar er zal vast een waarheid achter schuilen. De datingsite voor overspelige volwassenen heeft nu al 3 miljoen leden, maar volgens Metro.UK neemt het ledenaantal in de maand januari met wel 320% toe!

Dus vertrouw je je vriendje of vriendin niet helemaal? Of zit jullie relatie een beetje in een dip? Hou hem/haar vandaag dan maar goed in de gaten, of wees eens extra lief voor elkaar!