Je ziet het misschien niet altijd van buitenaf, maar er verschijnen steeds meer duurzame ondernemingen in het straatbeeld. Denk aan biologische frietbakkers, tweedehands kledingwinkels of start-ups die klimaatverandering tegen proberen te gaan. Ondanks dat dit allemaal zeer altruïstische (tegenovergestelde van egoïstische) daden zijn, maken de ondernemers in Utrecht toch kans om beloond te worden. Je kan namelijk NÚÚÚ stemmen voor de Duurzame Award.

De Duurzame Award is een initiatief en onderdeel van de Duurzame Week Utrecht. Tijdens deze week, die begint op Dierendag en eindigt op de nationale Dag van de Duurzaamheid, moet het duidelijk worden hoeveel er in de Domstad al gebeurt om een betere, schonere toekomst te creëren. Om deze bedrijven aan te moedigen en even een kriebelende veer in de kont te douwen, is er een prijs in het leven geroepen in 3 categorieën: Horeca, Retail en Service. De Duurzame Award moet ook als inspiratie werken voor nieuwe ondernemers om duurzaamheid ook hoog in het vaandel te dragen.

De genomineerden in de categorie Horeca zijn: vegetarisch restaurant Broei, het biologische restaurant GYS en de biologische snackbar De Frietwinkel. Bij Retail zijn dat: leverancier van vleesvervangers De Vegetarische Slager, duurzame cadeauwinkel WAAR en Rechtstreex, dat producten vanaf de boer direct aan de consument verkoopt. In de laatste categorie, Service, strijden bierbrouwerij De Leckere, Greenjoy Sloepverhuur en Climate-KIC, dat duurzame start-ups helpt, om de eer. Stemmen kan nog tot 10 oktober, doen dus!

Mei ging in haar vlog ook al duurzaam shoppen, check maar: