Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Breda. Dit was al een tijdje bekend, maar vandaag is bekendgemaakt dat er dit jaar niet drie maar twee DJ’s in het Glazen Huis zullen zitten. Frank van der Lende en Domien Verschuuren zullen samen met een asielkat voor zes dagen worden opgesloten om geld op te halen voor het Rode Kruis, voor het helpen van kinderen met een longontsteking.

Domien Verschuuren heeft al twee keer eerder opgesloten in het Glazen Huis, maar voor Frank van der Lende zal dit zijn eerste keer worden. ‘Ik ben wel gespannen, maar gelukkig ben ik met mijn maatje Domien’, vertelt Frank aan 3FM. Dit jaar zal anders zijn dan voorgaande jaren omdat er in plaats van drie DJ’s er maar twee DJ’s in het huis zullen zitten. Domien geeft aan dat het daardoor extra hard werken wordt, maar dat hij er erg veel zin in heeft. Even leek het alsof Eva Koreman de derde persoon zou zijn, maar zij had een kooi in haar handen, die zij in het huis achterliet. Zelf liep ze vervolgens het huis weer uit. In de kooi zat een vier jaar oude asielkat, die zal worden verzorgd door de radio DJ’s. ‘Want niemand moet alleen zijn tijdens kerst’, aldus Frank. De kat mag in tegenstelling tot de DJ’s slapen en eten wanneer ze wil. Iets anders nieuws is het 3FM clubhuis, dat dit jaar naast het Glazen Huis staat. In dit clubhuis kunnen bezoekers langskomen als ze geld komen brengen voor het goede doel.

Het goede doel van dit jaar is het Rode Kruis. Dat met het opgehaalde geld kinderen met een longontsteking wil helpen. Elk jaar overlijden er wereldwijd 900.000 kinderen aan een longontsteking. Dat betekent dat er elke 35 seconde een kind ergens op de wereld hieraan overlijdt. Het geld zal vooral worden gebuikt in landen in de Hoorn van Afrika en Ivoorkust, waar deze ziekte heel veel kinderen fataal wordt.