Als je niet wilt dat WhatsApp jouw informatie gaat delen met Facebook, moet je binnen nu en een paar dagen je instellingen gaan veranderen. WhatsApp maakte op 25 augustus bekend zijn algemene voorwaarden te veranderen, en als jij je instellingen níet aanpast, geef je toestemming aan WhatsApp om jouw gegevens te delen. De deadline hiervoor is precies aan maand nadat je de melding van WhatsApp, die je waarschijnlijk niet hebt gelezen, hebt ontvangen.

whatsapp

WhatsApp lijkt een gaatje in zijn eigen belofte te hebben gevonden.

Een privacywet zorgt ervoor dat WhatsApp niet je gesprekken kan inzien en mag delen met anderen, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Wat ze echter wél mogen en gaan doen, is bekijken met wíe je appt of belt en aan de hand daarvan zoeken ze bedrijven of personen die iets te maken hebben met jouw interesses en contacten en tonen die via bijvoorbeeld advertenties aan jou. Dat klinkt op zich best handig, en misschien heb je er ook echt helemaal geen problemen mee, maar anderen vinden het een inbreuk op hun privacy. Bovendien heeft WhatsApp ooit de belofte gedaan om niet aan reclamedoeleinden mee te werken en lijkt dit een omweg om dat tóch te gaan doen. Daarmee komt de app niet heel betrouwbaar over.

 

Begin je nu in paniek te raken en wil je géén toestemming geven? Keep calm and listen to TMI. Pak je telefoon, open WhatsApp, ga naar instellingen, dan Account en swipe ‘Deel mijn accountinformatie’ ff naar links. Problem solved!