Op Tweede Paasdag was het weer fissa in het Utrechtse TivoliVredenbur. Hier vonden die avond namelijk de befaamde 3FM Awards plaats. Uiteraard waren hier de grootste Nederlandse sterren te vinden. Op de rode loper liepen onder andere de mannen van Chef’Special, Kensington, Broederliefde en Jett Rebel. Zoals vanzelfsprekend kende de avond winnaars en verliezers. Hierbij een overzichtje.

Femke Visser

Kensington

Kensington was samen met Chef’Special de grootste winnaar van de avond. Zij sleepten niet één, maar twee prijzen in de wacht; die van ‘Beste Live-Act’ en ‘Beste Album’ voor de plaat ‘Control’. Dit is het vijfde opeenvolgende jaar dat Kensington in de prijzen valt bij de 3FM Awards. Vorige jaren wonnen zij onder andere ook ‘Beste Artiest Rock’ (2014) en ‘Beste Band’ (2016).

Chef’Special

Ook Chef’Special mocht twee prijzen mee naar huis nemen. Voor de hit ‘Amigo’ ontvingen zij de prijs voor ‘Beste Nummer’. Eerder deze week kregen ze ook de ‘Schaal van Rigter Award’ voor dezelfde track, omdat deze het vaakst is gedraaid op 3FM. Vorig jaar zomer tourde de band nog dwars door Amerika als voorprogramma van Twenty One Pilots. Samen speelden ze 47 shows. Ook tekende de Haarlemse groep een platencontract in de VS, waar ze bovendien een EP opnamen en uitbrachten. Lekker bezig jongens!

Broederliefde

De award voor “Beste Groep’ ging naar Broederliefde. De Rotterdamse rapformatie won hiermee van Kensington, Chef’Special en De Staat. Vorige maand kwamen de rappers nog veel in het nieuws. Zij waren benoemd als ambassadeurs van de vrijheid en zouden op bevrijdingsdag meerdere bevrijdingsfestivals afgaan om op te treden. Toen er een filmpje opdook, waarin rapper Emms -op z’n zachtst gezegd- niet lief was over joden, ging dit feestje niet meer door.

Martin Garrix

‘Beste Solo-Act’ kwam in handen van DJ Martin Garrix. Hij liet hiermee de artiesten Linde Schöne, Ronnie Flex en Lucas Hamming achter zich. Zelf kon hij de prijs niet in handen nemen, maar hij bedankte zijn fans via een videoboodschap.

Boef

Eerder stond hij nog bekend als treitervlogger, maar afgelopen maandag won Boef de award voor ‘Beste Video’. De videoclip voor zijn nummer Habiba werd ruim 13 miljoen keer bekeken. Uit de clip groeide ook nog de zogenoemde Habiba Challenge, waarvoor mensen in hun onderbroek over straat moesten rennen. 3FM DJ Eva Korenman kon het ook niet laten om aan de challenge mee te doen. Check de video hieronder.

Jett Rebel

Een nieuwe categorie bij de 3FM awards is ‘Beste Social’. Hierbij ging het om artiesten die behalve met hun muziek, ook een grote impact hebben op hun sociale media. Genomineerd waren: Broederliefde, Lil’Kleine, Teske de Schepper en Jett Rebel. Volgens de stemmers was Jett Rebel van deze vier dan toch het leukste op social media en mocht hij de prijs mee naar huis nemen.

https://www.instagram.com/p/BTGKe3Gg4Yr/?taken-by=jettrebel

Jonna Fraser

En last but not least mocht ook Jonna Fraser een felbegeerde 3FM Award in ontvangst nemen. Hij won de ‘3FM Talent Award’, waarvoor ook Cut_, Call It Off en De Likt waren genomineerd.