De Amerikaanse jongens Matt en Ammar hebben samen het YouTube kanaal ‘Yes Theory’. Ze stellen de meest bizarre vragen aan mensen. Wie wil er met ons naaktzwemmen? Mag ik een lift in uw extreem dure auto? En miljardair, zou ik misschien een duik mogen nemen in uw zwembad? Maar de uitdaging waar ze nu voor stonden was toch wel de meest ambitieuze.

Het leek Matt en Ammar namelijk wel wat om een reisje te maken naar Europa. Maar dan zonder geld uit te geven. De jongens kozen voor Amsterdam, Parijs en Barcelona. Vooraf hadden ze vastgesteld dat ze per stad eten en drinken, een slaapplaats en een geweldige lokale ervaring wilden fixen. Gratis en voor niets dus.

Hoe dan? Nou gewoon, met behulp van aardige en spontane locals natuurlijk. Maar niet zomaar de eerste de beste locals. Nee, ze mochten alleen geholpen worden door iemand die ze ontmoet hadden via Tinder! Waar zo’n app toch allemaal goed voor kan zijn.

Matt en Ammar

Hun reis begon in Amsterdam, waar ze met een lege maag op het Museumplein een Tindermatch probeerde te scoren. Maar toen ze aan het eind van de middag nog altijd met lege handen (en buiken) stonden, zakte de moed wel even in de schoenen van de jongens. Gelukkig was daar Sandra, die instemde met een dinnerdate (op haar kosten natuurlijk, maar of ze daar meteen van op de hoogte was…).

De volgende dag stond Parijs op de planning. Daar hadden de jongens zoveel geluk, dat ze met maar liefst twee matches tegelijkertijd op date gingen! Om ’s avonds ook nog met date nummer drie de Eiffeltoren te beklimmen. Hóe romantisch! Toen match numéro quatro de jongens een slaapplaats aanbod- en ze niet eens op de bank hoefden te liggen- was het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

Dag drie, Barcelona. Dat moet na Parijs wel even een tegenvallertje geweest zijn. Gelukkig hebben de jongens zich in de Franse hoofdstad vol kunnen eten aan bagguettes en croissantjes, want in Barcelona wilde het matchen niet zo vlotten. Uiteindelijk besloten ze het daarom ietsjes anders aan te pakken. ‘Swipen met een groep’, het bestaat dus echt. Niet op zoek naar een ware liefde, maar gewoon zin in een gezellige avond? Voor Matt en Ammar werkte het; diezelfde avond nog zaten ze met een ‘Tinder Social Group’ in een café in Barcelona. Gezellig hoor.

Na meer dan 10.000 meisjes naar rechts te hebben geswiped, kunnen de jongens nu concluderen dat het een zenuwslopende maar geslaagde reis was. Helemaal volgens hun motto: “A simple yes can take you on the biggest adventure!” Maar of de jongens ooit nog terug zullen keren naar Amsterdam is nog maar de vraag…..

Bekijk de vlog van de jongens: