Wat een verrassing; Nederland won niet met 7-0 van Zweden en dus gaan we niet naar het WK. Erg jammer allemaal, maar er moet toch voor iets of iemand te juichen zijn op het kampioenschap in Rusland. Daarom volgen hier tien landen die wij kunnen steunen op het WK in plaats van onze falende Oranje Leeuwen.

Remi Terhorst

Egypte

Voor het eerst sinds 1990 doet Egypte mee aan een wereldkampioenschap. Dat hebben ze voor een groot deel te danken aan hun sterspeler Mohamed Salah. Zal de Liverpool-speler ook kunnen shinen op het aankomende WK? Zo ja, dan zullen we hopelijk nog meer prachtige emotionele beelden van Egyptische fans zien. Zoals deze meneer hieronder.

Alleen al door deze prachtreactie en het feit dat voetbal enorm leeft in Egypte zouden we voor dit land kunnen juichen op het WK.

Portugal

De winnaar van het afgelopen EK is een gevaarlijke outsider als het gaat om de WK-winst. Natuurlijk draait het vooral om één man bij Portugal: Ricardo Carvalho. Die kreeg vorige week een dikke boete vanwege belastingontduiking. Maar zonder grappen, Ronaldo is natuurlijk de man die het moet gaan doen voor de Portugezen. Voor alle CR7-fanboys (en fangirls natuurlijk) is Portugal natuurlijk hèt team om te supporten.

Argentinië

En van de ene wereldvoetballer gaan we snel door naar de andere. We hebben het natuurlijk over die verdomd behendige dwerg: Lionel Messi. De ster van Argentinië had het niet gemakkelijk in de kwalificatiereeks. Het leek er zelfs een tijdje op dat Argentinië zich helemaal niet zou kwalificeren voor het WK, maar doordat ze deze week met 1-3 van Ecuador wisten te winnen plaatsten ze zich toch direct voor het toernooi. En wie maakte alle drie de goals voor Argentinië? Juist ja, Messi.

België

De meesten van jullie zullen dit land vast toejuichen nu het Nederlands elftal het heeft verpest. Het is namelijk lekker makkelijk om voor een land te juichen dat (voor de helft tenminste) zowat dezelfde taal spreekt. En Vlaamse frieten zijn natuurlijk chill. Het Belgische voetbalelftal is daarnaast ook nog eens best wel goed, met spelers als Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens. Die laatste heeft natuurlijk een verleden in de Eredivisie, net als onder anderen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.

IJsland

IJsland eindigde bovenaan in een groep met Kroatië, Oekraïne en Turkije. Dat is al een lekkere prestatie. Daar komt dan ook nog bij dat IJsland op het afgelopen EK een sterke indruk maakte. Ze schakelden zelfs Engeland uit. Maar niet alleen de spelers maakten een sterke indruk. Ook de fans van IJsland werden bekend door de Viking Clap, een intimiderende manier om je team te steunen. Wij zouden hier ook aan mee kunnen doen om bij de geweldige supporters van IJsland te horen.

Rusland

We kunnen gaan juichen voor Rusland omdat het het gastland van het WK is. Zij zijn zo gastvrij om meerdere landen een balletje te laten trappen in hun land. Dan kunnen we best voor ze gaan juichen toch? Of we boycotten de Russen, daar zijn we als Nederlanders ook best goed in.

Denemarken

In het elftal van Denemarken zitten heel wat (ex-)Eredivisiespelers. Zowel de spits van Ajax als die van Feyenoord werden in de kwalificatie opgeroepen (Dolberg en Jørgensen). Ook onder andere Lasse Schøne en sterspeler Christian Eriksen zitten vaak bij de selectie. Het kan leuk zijn om te zien hoe deze (ex-)Eredivisiespelers het op het internationale niveau doen. En we kijken natuurlijk ook allemaal graag naar Lord Nicklas Bendtner. De vriendelijke Denen moeten echter nog wel play-offs spelen voor ze definitief geplaatst zijn.

Noord-Ierland

Op het EK waren ze er ook al bij. En hoe. Het Noord-Ierse publiek was misschien wel het beste publiek dat er was op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Helaas kwamen ze niet verder dan de poulefase. Will Grigg is de man die wij zouden kunnen aanmoedigen. De cultheld van de Noord-Ieren speelde geen minuut op het EK, maar was wel de meest toegezongen speler.

Brazilië

In 2014 was het WK in Brazilië. Dat weten we allemaal nog heel goed, want toen waren we wel van de partij. Tijdens het afgelopen WK werd goed zichtbaar hoe erg de voetbalsport leeft in Brazilië. En dat niet alleen. Er komen ontzettend veel voetballegendes uit dit Zuid-Amerikaanse land. Denk dan aan Ronaldinho, Rivaldo, Ronaldo (die dikkere) en Roberto Carlos. Ook de huidige ploeg is één van de favorieten om het ver te schoppen op het WK, met superster Neymar in de gelederen. Genoeg redenen dus om Brazilië te supporten.

Frankrijk

Op het EK ging het mis in de finale, toen de Portugezen Frankrijk versloegen. Maar Les Blues gaan als groepswinnaar van onze poule gewoon met goede moed naar het WK. De Fransen hebben een geweldige selectie, met spelers als Griezmann en Pogba. En als we dan toch niet naar het WK gaan, kunnen we net zo goed het team aanmoedigen dat ons twee keer heeft verslagen in de kwalificatiereeks.