Voeg het volgende toe aan je dagelijkse handelingen om verzekerd te zijn van een social media verslaving:

  • First things first. Het eerste wat je ’s ochtends doet is je telefoon checken.
  • En ook voordat je gaat slapen check je eerst nog even Facebook. Dan Instagram. Nog even Snapchat. En voor de zekerheid nog een keer Facebook. Voor het geval  dat je in de tien minuten iets heel belangrijks gemist hebt.
  • Op het moment dat je even niets te posten hebt, scroll je door AL je foto’s in de hoop dat je iets instagramwaardigs hebt. Throwbackje? Hulde aan de persoon die deze hashtag heeft uitgevonden!
  • Je hebt van te voren al bedacht of een situatie geschikt is voor Instagram. Een dagje weg? Uit eten? Feestje? Je gaat niet weg voordat je een goede foto hebt.

i_xvfntqjwi-toronto-eaters

  • Sterker nog, je past je planning erop aan! Want geef toe: bij die hippe tent leggen ze je tosti net wat florissanter op je bord dan wanneer je het thuis maakt.
  • Je eten is altijd lauw. En dat van je tafelgenoten trouwens ook…
  • Nog voordat je een nieuw item hebt afgerekend, plan je mentaal alvast een Facebookpost. #newin
  • Je bent stiekem het liefst met vrienden die ook de hele dag op Facebook zitten. Bij vrienden zonder voel je je toch de hele dag opgelaten. Hebben zij geen sociaal leven of zo?!?
  • De eerste minuten nadat je een foto hebt gepost zijn cruciaal. Als je niet binnen een paar seconde een like krijgt, overweeg je oprecht om het bericht weer te verwijderen.
  • Je bent nooit of te nimmer je telefoon kwijt. Duh, je hebt hem toch altijd in je hand. En als dat een keer niet zo is? PANIEK!

d_kow7ihnnw-saulo-mohana

Hoe hoog scoor jij al op bovenstaande punten? Of je het wilt toegeven of niet, onbewust zijn onze hersenen de hele dag bezig met social media. Hoeveel likes heb ik al, wat schrijft mijn vriend op Facebook, wie kan ik taggen in dat grappige filmpje? Het constant checken van social media geeft mensen een kick!

Social media werkt dus verslavend. Is het tijd voor een detox? Dat is in ieder geval wat Kendall Jenner zich vorige week voornam. Tijdens de Talkshow van Ellen DeGeneres gaf ze haar verslaving toe: “Ik werd ’s ochtends wakker en het was het eerste waar ik naar keek en als ik naar bed ging was het het laatste wat ik deed.” Maar lang hielt ze het niet vol. Precies een week moesten haar 68,5 miljoen volgers op Instagram het zonder haar doen, maar deze week plaatste ze toch weer een nieuwe foto.

Ook collega-beroemdheid Selena Gomez heeft zich een tijd niet op social media laten zien. Zij hielt het langer vol dan Jenner- maar liefste drie maanden zonder!- maar maakte ook deze week haar comeback op Instagram.

schermafbeelding-2016-11-26-om-20-37-49

Naast de dapperen die geprobeerd hebben te stoppen met social media, zijn er ook die zich er überhaupt niet aan wagen. Wat dacht je van George Clooney, Julia Roberts, Daniel Radcliffe, Adele, Kristen Stewart, Emma Stone… Nog niet, althans. De vraag is hoe lang het duurt voordat ook zij zullen bezwijken onder de verslaving genaamd social media. Want verslaving of niet, eigenlijk is het vooral gewoon heel erg vermakelijk. Of niet dan?