Het is weer vrijdag! Polonaise. Jullie weten allemaal wat dat betekent, aangezien we elke week zo’n stukje schrijven. Het is natuurlijk weer tijd voor de vijf leukste, gekste en meest bijzondere virals van deze week. Niet echt een verrassing, maar wel fucking leuk. En daar draait het om. Geniet!

#5 Gouwe ouwe

Deze gaat al een tijdje rond, maar kwam van de week opeens weer voorbij op het internet. Dit is dus echt een ding: stomdronken vissen. Geen idee welke gek dit ooit zou doen.. Oh wacht, het zijn Belgen. Goh, wat een verrassing.

#4 Harry and Rihanna

De Britse prins Harry en de bekende zangeres Rihanna lieten ze zich samen testen op HIV. Dit deden ze naar aanleiding van Wereld Aids Dag. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor mensen met aids. Go Harry and Rihanna!

#3 Jan Terlouw

Ja, dit is die ene man van de boeken Oorlogswinter en Briefgeheim. Of ben ik de enige die deze boeken vroeger honderd keer las, en dolgelukkig werd toen de film van Oorlogswinter uitkwam? Nee, natuurlijk niet. Nu is Jan Terlouw al zo’n driehonderd jaar niet meer in de picture, maar afgelopen week deed hij zijn verhaal over een betere wereld bij De Wereld Draait Door. Dit is een klein stukje uit zijn betoog. Het hele stuk kan hier zien en vooral beluisteren. Een beetje lang misschien, maar zéér de moeite waard!

#2 SCHATTIG

Zo voelt iedereen zich toch als je na een avondje stappen voor de spiegel staat? Alleen is dit honderd keer schattiger en wil je er naar blijven kijken. En jij kan gewoon beter het licht uitdoen en in bed gaan liggen.

#1 Lange Frans en zijn Sinterklaasgedichtje

Zo rondom Sinterklaas besluit iedereen weer eens Mick’s Rijmwoordenboek te googlen voor het creëren van prachtige Sinterklaasgedichtjes. Lange Frans heeft zo’n hulpsysteempje niet nodig en wist dit, ahum, prachtige gedichtje voor ene Claudia. Ze zal er vast blij mee zijn…