Afvallen = hard werken. Maar jezelf dwingen om de biertjes en snacks te laten staan kan knap lastig zijn. Jezelf iedere dag naar de sportschool slepen is voor niet voor iedereen makkelijker gezegd dan gedaan. Wat kun je dan doen? Zuigen!

Of nou ja, liposuctie (lipo = vet, suctie = zuigen). Het vetweefsel onder je huid wordt met een lange zuigslang direct uit je buik, dijen of kont gezogen. De klus is een stuk sneller geklaard dan wanneer je weken zwoegt op de loopband in de sportschool. Daar tegenover staat dat het natuurlijk gezonder is om hard te werken voor je figuur. Door hard te trainen bouw je ook een conditie op, kweek je op een natuurlijke manier spieren en is het ook goed voor je zelfvertrouwen.

Liposuctie is niet helemaal zonder gevaren. Net als bij andere soorten operaties is er bij het weghalen van vet kans op infecties en ontstaan er hoopjes vocht onder de huid. Er zijn gevallen geweest waarbij de patiënten na de behandeling last kregen van hun darmen of longen.

Omdat je je lichaam er zichtbaar mee verandert, is liposuctie een vorm van plastische chirurgie. Net als plastische chirurgie is liposuctie ook een duur geintje. Voor het aanpassen van je buik ben je in Nederland voor een volledig pakket al ruim drieduizend euro kwijt! Daar kun je flink wat maanden van sporten én de schoonste douche in de kleedkamer voor reserveren! Het weghalen van vet is dus alleen weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. Veel filmsterren en andere artiesten hebben wel eens vet laten weghalen. Onder andere Kim Kardashian, Beyonce en Britney Spears hebben wel een een liposuctiebehandeling gehad.