Nostalgie, nostalgie. Wie is er niet ooit begonnen met gamen met een Super Mario-game? Bijna iedereen wel, toch? Goed nieuws voor de liefhebber: je favoriete loodgieter komt terug. En dat nog wel op de mobiele telefoon. 15 december komt de game uit. Wel alleen op de iPhone voorlopig, op de Android zal je nog wat langer moeten wachten.

Super Mario Run, zoals het spel zal gaan heten, heeft 3 verschillende spel-elementen, die je alle drie gratis kan uitproberen. Als je de hele game wil spelen, moet je eenmalig 10 euries neerleggen om het spel te unlocken. Of de in het groen gestoken broer Luigi en de andere bekende characters ook weer aanwezig zijn het verhaal, is nog niet bekend.

Nintendo komt in 2017 met de nieuwe console, de Switch, op de markt, maar ook de mobiele games hebben dus de aandacht getrokken van het Japanse bedrijf. Eerder dit jaar werd de game Miitomo al uitgebracht, waarin je als je eigen Mii-personage vragen kon beantwoorden en deze weer delen met je vrienden. De laatste console die uitkwam van Nintendo was Wii U, alweer bijna 5 jaar geleden.

O ja, mocht je het Mario-deuntje nog niet in je hoofd hebben, bij deze: