Rijke ouders? Veel geld op je spaarrekening? Loterij gewonnen? Boeit het je allemaal niet echt hoeveel geld je uitgeeft aan je toekomstige kamer en heb je liever gewoon snel een plekje voor jezelf? Fantastisch! Speciaal voor deze moneymakers zocht TMI de duurste kamers uit die er in het land te vinden zijn op Kamernet. Want hé, geld maakt toch niet gelukkig!

De duurste kamer die we op Kamernet konden vinden staat niet, zoals we allemaal zouden verwachten, in Amsterdam, maar, hier komt-ie, in Amstelveen. Een kamertje van twintig vierkante meter onder de rook van onze hoofdstad kost je slechts 955 euro. Koopje! Je krijgt er een superleuke, werkende huisgenoot bij die van vegetarisch koken houdt, een prachtige groene omgeving (jawel), en een garage. O, en de huur voor het hele huis gaat in oktober met honderd euro omhoog. Geeft niet, geld genoeg!

kamer-1

Voor een kleine rug heb je een prachtig uitzicht op je groene omgeving. (Foto: Kamernet.nl)

En wederom niet in Amsterdam, maar in Den Haag bevindt zich de op één na duurste kamer van het land, die voor slechts 950 euro per maand van jou kan zijn. Voor dit schamele bedrag krijg je er een gezamenlijke fiets bij (dit wil je), twee ‘easy going’ huisgenoten en een huis zonder regels. Yes! Toch niet helemaal waar voor je geld? Daar vergis je je dan flink in: de tuin beschikt namelijk over een heuse barbecue en, houd je vast, een paar ‘adorable bunnies’. BUNNIES!

kamer-2

Het kost wat, maar dan heb je tenminste licht aan het einde van, ehh… je kamer. (Foto: Kamernet.nl)

Toch liever een kamertje in de hoofdstad? Dat kan! Je betaalt er slechts 900 euro voor de duurste kamer die momenteel beschikbaar is, en daar krijg je dan een ‘very large’ (oftewel twintig vierkante meter), ‘sunny room’ voor. Vitamine D is hartstikke belangrijk voor je gezondheid, en daarvoor 900 euro neertellen is natuurlijk geen geld. Bovendien krijg je er naast die gratis vitamientjes drie huisgenoten bij, en kun je lopend (lopend!) naar het Museumplein en het Vondelpark.

kamer-3

Geld voor een terrasje heb je toch niet meer nodig, want deze kamer in Amsterdam heeft lekker veel zonlicht. (Foto: Kamernet.nl)

Dus, sparen of nog maar ff verder zoeken?