In Catalonië mag het stierenvechten gewoon weer beginnen. Het verbod op deze traditie is namelijk beëindigd. Dat besloot het Spaanse hooggerechtshof vandaag. Het verbod op stierenvechten was zes jaar geleden in juli 2010 ingegaan. Dat besluit is nu weer teruggetrokken, omdat er destijds geen rekening is gehouden met de culturele waarde van het stierenvechten. 

Vijf jaar geleden werd het laatste gevecht tussen man en stier gehouden, in de La Monumental Arena in Barcelona. In de periode daarvoor kwamen er al steeds minder toeschouwers kijken naar dit bloederige spektakel.

Mensen die betrokken zijn bij de stierenvechten gingen ervan uit dat het verbod op de traditie flinke economische schade zou opleveren, namelijk ruim 300 miljoen euro. Terwijl de tegenstanders van de stierengevechten op veel lagere bedragen uitkwamen.

Stierenvechten is een eeuwenoude, omstreden traditie in Spanje. Maar er zijn nog meer “bijzondere” tradities te vinden over de hele wereld. Check de video’s hieronder even!

Hindoestanen laten zich keihard piercen om hun toewijding te bewijzen.

In de Amazone moeten jongens van de Satere-Mawe stam hun hand in een handschoen vol met bijtende mieren stoppen om te bewijzen dat ze man zijn.

Baby’s gooien van een dak! In kleine gedeeltes van India doen ze het gewoon.