Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke week wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Het moet ongeveer een week geleden zijn dat ik een shirt bestelde. De opdruk: de cijfers ’34’ op een wit-rood-wit-shirt. Het rugnummer van Appie, die afgelopen zaterdag neerzakte tijdens een oefenwedstrijdje van Ajax. Hartritmestoornissen.

Brian Vesseur

De berichtgeving van Ajax van zondagavond stelt wat gerust. Volgens dat nieuws wordt Abdelhak Nouri in slaap gehouden in een Oostenrijks ziekenhuis. Hij krijgt al wat minder medicatie toegediend dan de dag ervoor. Ook zijn eerste nacht was ‘relatief goed’.

“Hopelijk kan hij snel weer aansluiten”, viel ergens op Twitter te lezen. De bedoeling zal aardig zijn geweest, maar het komt wat onhandig over. Laten we eerst maar hopen dat hij snel weer opkrabbelt. Dat hij geen blijvend letsel over houdt aan de val. Dat hij geestelijk weer de oude wordt. En dan, als dat allemaal gelukt is, mogen we hopen dat hij weer een balletje gaat trappen. Maar alleen omdat we het hem gunnen. Die knuffelmarokkaan uit Geuzenveld.

De broer van Abdelhak Nouri vroeg vanochtend of we willen bidden. Om met z’n allen te zorgen dat het goed komt. Ook al geloof je niet, sla even een kruisje. Of richt je even tot Mekka. Steek een kaarsje op. Voor de familie van Nouri. En voor zijn goede vrienden. Maar bovenal voor die jongen zelf. Dat hij er maar gauw bovenop mag komen.

Stay strong, Appie.