De seksrobots komen eraan! Tenminste, ze zijn nog in ontwikkeling. Er zijn al meerdere vragen gesteld over de robots, over het morele aspect en de toekomst ervan. Maar zijn ze niet gevaarlijk? Kunnen ze gehackt worden?

Ruben de Regt

Om te beginnen is het handig om te kijken naar de aantrekkingskracht van de machines. Waarom zou je in vredesnaam zo’n robot in huis nemen? Die vraag is simpel te beantwoorden. De robots doen gewoon alles wat je wil. Het maakt niet uit wat voor perverse dingen je lekker vindt, met de seksrobot kan alles. Daarnaast worden ze ook gemaakt om heel erg te lijken op echte vrouwen. Merijn Doggen, een gadget expert, zei in een uitzending van RTL Boulevard dat die mensechte poppen zich kunnen ontwikkelen en de ultieme seksmachines kunnen worden. Via een cloud zouden die robots gegevens kunnen delen met andere robots wereldwijd.

Maar daar ligt ook meteen het gevaar. Een seksrobot die (seks)gegevens heeft van de eigenaar en die gegevens in een cloud zet. We leven al in een tijdperk waarin alles gehackt kan worden. Onder andere een heleboel naaktfoto’s van beroemde mensen zijn van cloudservers gehaald en op het internet gezet, denk aan The Fappening. Jouw lievelingsstandje zou misschien wel op het internet kunnen belanden.

Word jij hier al warm van?

De ontwikkeling van de seksrobot is echter nog niet ver genoeg om hier een vergrootglas op te zetten. Wel zijn er wereldwijd al campagnes tegen deze uitvinding. Maar die zijn er vooral tegen omdat het de liefde tussen mensen zou verminderen. Tech-experts waarschuwen ook al tegen de verbeterde versie van een opblaaspop. Nick Patterson van de Deakin University Australia liet via verschillende media al weten dat de seksrobot nog makkelijker gehackt kan worden dan een smartphone of laptop.

Volgens Patterson kan een hacker de volledige controle overnemen en elk ledemaat van de robot dus besturen. Zo heb je een seksrobot in huis die het wellicht in zich heeft je leven te ontnemen. Zoals gezegd kan het nog heel lang duren voordat de seksrobot echter zo ver is en de ontwikkelaars zijn dus ook bezig met het goed beveiligen hiervan. De eerste modellen worden verkocht voor tienduizend dollar. De kans dat er in de nabije toekomst sexy moordmachines over straat lopen, is dus vrijwel nihil.