Als je verslaafd bent aan je telefoon voel je hem soms “branden in je zak”, maar Samsung nam dat bij de Galaxy Note 7 wel heel letterlijk. Het bedrijf heeft namelijk duizenden telefoons geproduceerd met accu’s die brandgevaarlijk zijn. Samsung had al een keer alle telefoons terug laten keren naar de fabrieken, maar het probleem werd niet opgelost en nu worden ze allemaal uit de handel gehaald.

“De veiligheid van de klant staat voorop”, laat het bedrijf weten. En die veiligheid kon niet verzekerd worden met deze accu’s. Die gingen namelijk vaak roken, waarna ze in de fik konden vliegen. En dat wil je niet in je broekzak. Het is nog niet bekend of alle verkochte telefoons weer teruggeroepen worden naar de fabrikanten.

De Galaxy Note 7 werd in augustus gepresenteerd als het nieuwe paradepaardje van de Koreaanse electronicamagnaat. Al snel kwamen echter de problemen aan het licht, waarna op 21 september de eerste telefoons werden vervangen. Nog geen 3 weken later is het blijkbaar genoeg geweest.

In Nederland was de telefoon nog niet eens verkrijgbaar. Als je hem besteld had, zou je hem eigenlijk afgelopen maandag binnen moeten krijgen, maar daar had Samsung al een stokje voor gestoken. Als goedmakertje krijgt iedereen die zijn nieuwe speeltje maandag op de deurmat verwacht had gratis een geheugenkaartje van 128GB. Nu nog een telefoon waar ie in kan.