Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke week wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Lieke Martens werd afgelopen week gekroond tot beste voetbalster van Europa in 2017. Een beloning voor een prachtig seizoen voor de Nederlandse aanvalster, die met Oranje kampioen van Europa werd. In de finale werd Denemarken met 4-2 verslagen, mede door een doelpunt van de 24-jarige Martens.

Brian Vesseur

Bij de uitreiking van de UEFA werd Martens naar voren gevraagd. Het was zichtbaar dat de kersverse speelster van FC Barcelona een beetje zenuwachtig was. Ze ontving de prijs, hield een kleine speech en stond een paar minuten later opeens met Cristiano Ronaldo op het podium. De Portugees werd gekroond tot voetballer van het jaar en het zelfverzekerde mannetje liep vol trots naar voren. Na zoveel prijzen leek het voor Ronaldo niet meer belangrijk welke woorden hij koos voor zijn praatje, maar of zijn pak wel goed om zijn benen zat.

Aan de ene kant is het natuurlijk onterecht dat Martens het spannend vindt om naast Ronaldo te staan. Als je het EK wint voor volle stadions – en miljoenen kijkers op de tv – én ook nog tot Europees voetbalster van het jaar wordt gekroond, mag je best trots zijn. Aan de andere kant was het schattig om te zien hoe de 32-jarige speler van Real Madrid haar figuurlijk bij de arm nam. Een rondleiding door het leven van een superster, aan de hand van Ronaldo.

Na de uitreiking schoven de twee winnaars aan voor het perspraatje. Cristiano zat al, Lieke kwam aanlopen. “Kom zitten, schat!”, riep de charmeur naar Martens. Even later werd er aan de Nederlandse gevraagd welke idolen ze vroeger had. Ze wilde vertellen over haar idool Ronaldinho, maar zag twee vurige ogen naar haar kijken. “En… Ronaldo en Messi natuurlijk ook. Sorry!”

Ronaldo’s ego was tevreden gesteld: “Only joking!”