“Rico Verhoeven gaat tegen Badr Hari vechten!” Een paar maanden geleden was dit hét nieuws van de dag. Even geen voetbal bij het koffieautomaat op werk, maar een gesprek over twee vechtersbazen. Rico en Badr zorgden een paar maanden lang voor meer opschudding in Nederland dan elk ander nieuws zou kunnen veroorzaken. Maar wat stelden ze ons teleur…

Ziggo Sport was zaterdagavond zo lief om het op tv uit te zenden. Rond een uurtje of elf zagen we Hari en Verhoeven de ring instappen. Het duurde niet lang voordat beide met een teleurgesteld gezicht het podium verlieten. Hari had een armblessure opgelopen, wat later een gebroken arm bleek te zijn. De beelden waren al niet fijn om te zien.

 

Rico had dan wel gewonnen, maar voelde zich niet de winnaar. Je wint pas als je de ander knock out slaat of je na 3 ronden door de jury als winnaar verkozen wordt. Badr had verloren, maar voelde zich geen verliezer. Hij riep meteen op voor een rematch, Rico accepteerde meteen.

We krijgen jullie dus nog een keer te zien. In het nieuwe jaar, als Badr weer fit is. De gesprekken bij het koffieautomaat zullen over jullie blijven gaan. Over Badr, de badboy die in een paar maanden compleet afgetraind raakte. En over Rico, de huidig wereldkampioen die wel gehakt zou maken van die ouwe.

Maar mannen, alsjeblieft, we praten hier nu al zo lang over. Stel ons niet wéér teleur.