In Vlaardingen heeft een man geprobeerd te ontkomen aan de politie door zich te verstoppen in een spouwmuur. Dat lukte in eerste instantie, want de mannen in blauw wisten hem niet te vinden. Maar toen de voortvluchtige zijn vlucht wilde hervatten, bleek dat ie klem zat in zijn verstopplekje. Vervolgens zat er niks anders op om te worden bevrijd door… de politie. Pannenkoek.

Lucien Dewez

Eerlijk is eerlijk: af en toe moeten we best even gniffelen om ontsnappingspogingen en iets in ons hoopt zelfs dat het zo af en toe lukt. TMI zocht daarom de 5 meest creatieve manieren om de politie en justitie te ontlopen op en zette deze even voor jou op een rijtje.

We beginnen met een simpele. Als je zelf nog op vrije voeten buiten staat terwijl je kameraad geboeid in de politiewagen zit, dan help je toch gewoon ff een handje?

Het verhaal over de meesterfraudeur Frank Abagnale ken je misschien wel uit de film Catch Me If You Canmet een nog piepjonge Leonardo DiCaprio en een niet zo piepjonge Tom Hanks. Maar deze topfilm (kijken die shit!) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Leo, oftewel Frank, ontsnapt meerdere keren op miraculeuze wijze uit de handen van ome Tom. Deze scene is slechts één van de hoogtepuntjes.

Dit is een klassiekertje dat je vader waarschijnlijk ook nog wel kent. Drugs? Welke drugs?

Deze letterlijke vluchtpoging zie je echt van mijlenver aankomen en toch gebeurt het. Oom agent ziet zomaar zijn kansen op een bonusje vervliegen. Get it? Laat maar.

De bekendste prison break aller tijden komt niet uit de serie Prison Break. Want die was niet echt. Kom op, zeg. De Escape From Alcatraz daarentegen wel. De Amerikaan Frank Morris en de gebroeders Clarence en John Anglin wisten te ontkomen uit de best bewaakte gevangenis ter wereld. Tot op de dag van vandaag is het totaal niet duidelijk of de ontsnapte gevangenen hun poging hebben overleefd en waar ze dan in vredesnaam naartoe gegaan zijn. Misschien dat dát mysterie het hele verhaal wel juist zo mooi maakt…