Er is een mogelijkheid dat straks alle Europeanen op hun 18e verjaardag een cadeau krijgen van de EU. Wat dan? Een treinkaartje! Een Interrail-pas wel te verstaan. Je kan daarmee een maand lang onbeperkt treinreizen door het Europese continent. Misschien zit jij straks wel op de kosten van de EU een Palinka in Budapest achterover te tikken of een flinke pul bier in Berlijn.

Zit jij straks in Spanje aan de sangria?

Zit jij straks in Spanje aan de sangria?

Afgelopen september heeft de voorman van de Christen-Democraten in het Europees Parlement, de Duitser Manfred Weber, dit idee naar voren gebracht. De meningen over dit idee zijn erg verdeeld. Sommigen vinden dit een manier om de jongeren de liefde van Europa op te dringen. Maar anderen vinden het idee juist een mooie kans om deze groep de kans te geven met hun nieuwsgierigheid meer waardering te krijgen voor het continent.

Of het plan er doorheen zal komen, moet nog blijken. De stemming zal later deze maand gehouden worden in het Europees Parlement. Laat ons weten hoe jij erover denkt. Is het een goed idee, of slechts een PR-stunt? En waarom denk je dat?

Stel dat het allemaal  doorgaat, waar zou jij dan naartoe gaan? Check de video’s van je voorgangers om de smaak alvast een beetje te pakken te krijgen: