Voor hun stichting In2Afrika zijn Jesse en Vincent Oberdorf op het Afrikaanse continent. Vanuit Ghana en Zimbabwe beschrijven zij in brieven aan elkaar wat er bij hen allemaal gebeurt en hoe het dagelijks leven van jongeren er uitziet. Lees hier mee met de verhalen die ze uitwisselen, en check Facebook en Instagram voor meer!

Hoe ziet het dagelijks leven van jongeren aan de andere kant van de wereld eruit? Hoe leven zij op de plekken waar we voornamelijk negatieve beelden van kennen over oorlog, honger en armoede? Waar komen deze beelden eigenlijk vandaan? En wat gebeurt er als je zelf op één van deze plekken gaat wonen? Dit gaan wij jou laten zien!

Jesse Oberdorf en Vincent Oberdorf

Twee jaar geleden begonnen wij, 24-jarige tweelingbroers Jesse en Vincent Oberdorf, stichting In2Afrika. Onze stichting ondersteunt kleinschalige ontwikkelingsprojecten op het Afrikaanse continent. Wat we merkten in ons werk is dat mensen in Nederland een heel eenzijdig, negatief beeld hebben van Afrika: dat van oorlog, honger, armoede en ziektes. Daarmee houdt het wel zo’n beetje op. Hier snapten wij niks van! Wij hadden immers met eigen ogen gezien dat Afrika veel meer is dan dat!

Wij geloven dat het belangrijk is dat mensen meer kanten zien van het Afrikaanse continent. Daarom proberen we deze ándere kant van Afrika op zoveel mogelijk manieren aan zoveel mogelijk mensen te laten zien: met het uitbrengen van een boek, maar ook via Facebook en Instagram. Afrika zit vol leven, wil vooruit, en er zijn enorm veel jonge mensen die elke dag keihard werken om dit voor elkaar te krijgen. Via TMI willen we het leven van deze jonge Afrikanen aan jullie laten zien. Wat doen zij in hun dagelijks leven? Lijkt hun leven op dat van jou, of zit er veel verschil in?

Begin dit jaar zijn we allebei weer voor een aantal maanden naar Afrika verhuisd. Terwijl Vincent in Ghana in West-Afrika zit, zal Jesse 4 maanden in Zimbabwe wonen, in het zuiden van het continent. Allebei in Afrika, maar nog steeds zo’n 8000 kilometer van elkaar vandaan. Vanuit hier zullen we jou in woord en beeld op de hoogte houden van wat er hier allemaal gebeurt. Via TMI kijk je mee over onze schouders, terwijl wij ook elkaar op de hoogte stellen van alles wat we meemaken in Ghana en Zimbabwe, via een briefwisseling. Hoe gaan mensen naar school, waar hangen ze rond, wat doen ze in hun vrije tijd? Maar ook: wat zijn hun ideeën, dromen en grootste zorgen voor de toekomst? En hoe bevalt het ons om hier te wonen en te leven? Digitale brieven van Zimbabwe naar Ghana en weer terug. Wij durven te wedden dat je beeld van Afrika heel anders wordt.. Dus check ons!