De PVV is een partij die zich vooral richt op de de-islamisering van Nederland. Door veel mensen wordt de PVV gezien als een populistische partij. Populisme is dat je een homogeen volk tegenover een homogene elite zet. Naast de-islamisering staan ook dingen als dierenwelzijn en verhogen van AOW-leeftijd op het programma. Geert Wilders komt veel in het nieuws door zijn uitspraken over de Islam.


Lijsttrekker:

Geert Wilders, Leeftijd: 54

Geboorteplaats: Venlo

Lijsttrekker sinds: 2006

 

 


De PVV vindt dat elk kind het recht heeft om tot een vrije volwassene uit te groeien. Het onderwijs is volgens hen de afgelopen decennia flink verziekt. Het niveau van de docenten vinden zij te laag.

 


De partij wil Nederland de-Islamiseren en wil een verbod op zo’n beetje alles wat met de Islam te maken heeft. Van de PVV moet er minder geld naar cultuur, zoals kunst en de publieke omroepen. Zo wil de partij de belastingen voor burgers verlagen.

 


De PVV denkt dat we moeten stoppen met het uitgeven van geld aan de “klimaathype”. Schommelingen van het klimaat zijn volgens hen heel normaal en hebben altijd al plaatsgevonden. De PVV wil meer kernenergie omdat het veilig en constant zou zijn. De PVV is een echte dierenpartij. Ze willen dat de dierenambulance en dierenpolitie professioneler gaan worden. Er zou een speciaal dierenalarmnummer moeten komen en de grondrechten van het dier moeten worden vastgelegd in de grondwet.


De Nederlandse economie zal volgens de PVV veel beter worden als we Nederland de-islamiseren. In hun partijprogramma staat dat dit miljarden zou opleveren. Met het geld dat ze daaruit verdienen en besparen willen ze o.a.: huren verlagen, de bezuinigingen in de zorg terugdraaien en extra geld besteden aan defensie en politie. De inkomstenbelasting moet volgens hen omlaag en de motorrijtuigenbelasting ook.


De PVV wil dat er geen geld meer gaat naar ontwikkelingswerk. Nederland moet uit de EU en de partij wil de gulden weer herinvoeren.

 

 


Over immigratie is de PVV heel duidelijk. Zij willen een algehele immigratiestop. Volgens hen kosten asielzoekers Nederland veel te veel geld en kunnen wij dit geld beter voor andere dingen gebruiken.