Een rij-instructeur die dronken is tijdens rijles. Dat moet toch fout gaan? Inderdaad, zo heeft een 17-jarige Duitser afgelopen dinsdag meegemaakt. Zijn niet bepaald nuchtere instructeur kon niet op tijd het rempedaal vinden en de lesauto reed daardoor tegen een muur van een woning, melden Duitse media. De bob spelen heeft blijkbaar niet zoveel zin als je nog geen rijbewijs hebt.

Rosalie Schraven

Deze jongen was niet de enige pechvogel in een lesauto. Hier volgt een kleine opsomming van opmerkelijke rijlesjes.

Hoe dan?

In Engeland was er vorige week ook een leerling die niet heel gelukkig in een lesauto zat. Hij zakte namelijk voor zijn rijexamen al binnen vijf seconden. Hij presteerde het om gelijk aan de verkeerde kant van de weg te gaan rijden toen hij de weg opreed. Daar kunnen ze je jammer genoeg niet mee laten slagen.


Ramkraak

Er zijn ook altijd ouders die denken dat ze hun kind rijles mogen geven. Fout dus. In Amerika mag dit, maar in Nederland is dit geen goed idee. In 2015 nog heeft een meisje tijdens haar eerste rijles met papa ervoor gezorgd dat de Jysk, wie kent hem niet, in Oosterhout geen winkelruit meer had.


 

Rolmodel

Om nu te zeggen dat rij-instructeurs wel altijd het goede voorbeeld geven, klopt ook niet. In Duitsland is een instructeur vorig jaar nog aangeklaagd, omdat hij doorreed na een ongeluk. De leerling bij hem in de auto reed tegen een geparkeerde auto aan. De leraar heeft haar gezegd weg te rijden in plaats van netjes contactgegevens achter te laten voor de eigenaar van de beschadigde auto.

Pech

Je kunt ook gewoon pech hebben tijdens rijles. Dit maakte een 27-jarige leerling in Eindhoven mee afgelopen november. Tijdens zijn tweede rijles vloog er een auto over de middenberm vol tegen de lesauto aan waar hij in zat.