De kranten staan vandaag vol met mooie foto’s van het NK tegenwindfietsen dat gister werd gehouden op de Oosterscheldekering. Helemaal gek geworden, want wie gaat er nou voor zijn lol tegen de wind in fietsen? De deelnemers moesten acht kilometer tegen de wind in fietsen. Er deden maar liefst 200 mensen en twintig ploegen mee aan dit kampioenschap. Een gek kampioenschap zou je zeggen, maar het kan nog veel gekker. Wij hebben een aantal gekke Nederlands Kampioenschappen voor je op een rijtje gezet.

NK Banaanvaren
Je kent ze wel, die gele bananen die je achter een boot spant, je ziet ze vooral op zonnige oorden, waar je de hoofdprijs betaalt om één rondje te mogen meevaren. Wat je misschien niet weet is dat in Nederland op 2 september volgend jaar het negende NK  Banaanvaren wordt gehouden. Teams van acht tot tien personen kunnen meedoen in verschillende disciplines. Banaan op z’n kop, rondje banaan, commandorun, slalomrun en de drop-zone. Het leuke is, iedereen kan zich opgeven!

 

NK Knikkeren
Wie droomde er vroeger nou niet van om later professioneel knikkeraar te worden? In de pauze renden we allemaal met ons zakje knikkers het schoolplein op. Er werden hele toernooien georganiseerd of gewoon korte wedstrijdjes gespeeld. Tegenwoordig kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar meedoen aan een echt NK Knikkeren. Er worden voorrondes gehouden in verschillende gemeenten, waarna de beste knikkeraars worden uitgenodigd voor de finale, die in Dierenpark Amersfoort wordt gehouden.

 

NK Bumpervoetbal
Gewoon voetbal is zo ouderwets, je gaat pas echt met je tijd mee als je graag voetbalt met een grote opblaasbal om je heen. Hierdoor wordt een klein duwtje opeens spectaculair. Van deze hilarische sport wordt aankomend jaar weer een Nederlands kampioenschap georganiseerd. De opbrengsten van dit kampioenschap komen ten goede aan onderzoek voor alvleesklierkanker. Dus niet alleen leuk, maar ook hartstikke goed om mee te doen!

NK Risk
Risk, je weet wel, dat bordspel dat een hele avond kan duren. Op 4 februari 2017 wordt de derde editie van het NK risk gehouden. Het toernooi kent een systeem van knock-out rondes. Er worden in totaal vier rondes gespeeld en alleen de winnaar van elk spel gaat door naar de volgende ronde. De organisatie heeft wel een limiet van 2,5 uur op elke speelronde gezet. Anders zou het toernooi natuurlijk veel te lang duren.

NK Jongleren
In Helmond wordt op 7 en 8 januari het open NK Jongleren georganiseerd. Je kan je als deelnemer opgeven voor zeven verschillende competities: Ballen, kegels, ringen, diabolo, devilstick, passing en de act competitie. Iedereen kan zich voor deze kampioenschap opgeven, dus je hebt nog twee maanden de tijd om te oefenen!