De nieuwste Youtube-ster is er één die vecht voor een betere maatschappij: Jaime van Gastel filmt namelijk hoe hij zakkenrollers spot en de politie helpt ze op te pakken. In 3 weken tijd zette Jaime 4 video’s online die samen al ruim 150.000 views opleverden en meer dan 3000 abbonees.

Jaime doet dit “werk” al jaren, maar een paar weken terug besloot hij om zijn slachtoffers op beeld vast te leggen. Hij loopt de Amsterdamse straten rond en zodra zijn oog valt op potentiële dieven, zet hij zijn camera aan en gaat stiekem in de achtervolging.

Stoer

De hobby begon toen Jaime nog winkelmanager was in een schoenenzaak in de Kalverstraat en merkte dat daar spullen verdwenen, vertelt hij tegen Het Parool. Toen hij er op ging letten zag hij steeds vaker wie die spullen, voornamelijk tassen, illegaal meenamen. Buiten het feit dat hij zich dus inzet voor het goede doel, vind ie het ook gewoon “stoer om te doen en de politie te helpen”’ en dacht ie “dat mensen het misschien ook wel stoer zouden vinden om naar te kijken”. En dat bleek, want ook de 2e video sloeg aan op YouTube.

Politie

Wie het waarschijnlijk ook stoer vindt, of in ieder geval erg fijn, is de politie. Die gaf het nummer van het doelgroepenteam dat zich bezighoudt met zakkenrollers, zodat Jaime zo snel mogelijk alarm kan slaan als ie weer raak heeft. En dat is vaak, want volgens Jaime zelf heeft hij bij 400 á 500 arrestaties zijn steentje bijgedragen de afgelopen jaren. Keep up the good work, Jaime!