Heb jij ook wat beters te doen dan iedere avond om acht uur het journaal te checken? Vind je het nieuws te langdradig? Check dan elke zondag het wekelijkse nieuwsoverzicht van TMI: snel, kort én krachtig. Je bent meteen op de hoogte van alles wat er deze week is gebeurd.

Rianne Veendorp

MAANDAG

WhatsApp krijgt Snapchat-functie

WhatsApp heeft een nieuwe functie erbij gekregen, namelijk ‘status’, waarin berichten na 24 uur weer verdwijnen. Via de knop ‘camera’ kun je je eigen status delen en via ‘status’ die van anderen bekijken. Deze nieuwe functie lijkt erg op de verhalenfunctie van Snapchat en Instagram Stories.  WhatsApp, dochterbedrijf van Facebook, verklaart zelf dat de nieuwe functie wordt toegevoegd ter ere van hun achtste verjaardag.

YouTube stopt met lange reclamespotjes

Erger jij je ook altijd aan die lange reclamespotjes op YouTube terwijl je gewoon een filmpje wil kijken? Dan is er goed nieuws, YouTube wil een eind maken aan lange spotjes die niet weg te klikken zijn. Vanaf volgend jaar zullen er alleen nog korte reclamespotjes te zien zijn, die je ook nog eens kunt wegklikken. YouTube wil adverteerders de tijd geven om aan de nieuwe manier van adverteren te wennen, dus duurt het nog wel even voordat de lange spotjes helemaal zullen verdwijnen.

DINSDAG

Jan Smit wordt Topper

Voortaan staan er vier glitterpakjes te schitteren bij de Toppers. Jan Smit sluit zich permanent aan bij de zanggroep met Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger. Vanaf volgend jaar mag Jan Smit zich officieel een Topper noemen, maar dit jaar zal hij al meezingen tijdens de concerten op 26 en 27 mei.

In ruim helft van eten uit supermarkt zit toegevoegd suiker

Uit onderzoek van de organisatie foodwatch is gebleken dat aan meer dan de helft van alle etenswaren in de supermarkt suiker wordt toegevoegd. De organisatie onderzocht meer dan 650 producten van Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Van koek, snoep en gebak weten we natuurlijk al dat er suiker wordt toegevoegd. Maar ook aan bijvoorbeeld groente uit blik, maaltijdsalades en brood wordt suiker toegevoegd. Gezonde, verse, onbewerkte producten lijken ver in de minderheid te zijn.

WOENSDAG

Zeven ‘zusjes van de aarde’ ontdekt

Er zijn zeven nieuwe planeten ontdekt die veel weg hebben van de aarde. De planeten staan bij een rode dwergster en liggen op ‘maar’ 40 lichtjaar afstand. Niet eerder zijn er rond een ster zoveel planeten gevonden die zo vergelijkbaar zijn met de aarde. Het is niet bekend of er leven op voorkomt, maar wel zouden ze allemaal water aan het oppervlak kunnen hebben, wat essentieel is voor elke vorm van leven.

DONDERDAG

Westerstorm

Code oranje, aangepaste dienstregelingen bij de NS en ongelukken op de weg: donderdag stond in het teken van de storm die over Nederland raasde. De zware windstoten kwamen soms tot wel 130 km/u en veroorzaakte op veel plaatsen overlast. De NS liet uit voorzorg minder treinen rijden en motorrijders en vrachtwagens met aanhanger werd geadviseerd van de weg te blijven. Maar er waren ook mensen die plezier beleefden aan de wind en naar het strand gingen om lekker uit te waaien. Meer over de storm lees je hier.

VRIJDAG

Zelfrijdende auto’s mogen de openbare weg op

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van minister Schultz om zelfrijdende auto’s toe te staan op de openbare weg. Deze auto’s, zonder bestuurder dus, zouden het verkeer veiliger kunnen maken. De minister denkt dat deze voertuigen minder snel een fout zullen maken dan mensen. Experimenten met deze auto’s zullen naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar beginnen, als de Tweede Kamer akkoord gaat.

Landelijke storing Ziggo

Ziggo kampte vrijdag met een grote landelijke internetstoring. Door de storing laadden pagina’s traag of helemaal niet, ook konden geen films of series worden besteld. Een woordvoerder liet weten dat ‘lang niet iedereen’ last had van de storing. Wel regende het klachten op social media en kwamen er veel meldingen binnen bij de website allestoringen.nl.

ZATERDAG

Verdachte groene lolly’s bij carnaval Heerlen

Door het hele land wordt weer carnaval gevierd en de praalwagens versieren de straten. Bij een optocht in Heerlen zijn groene lolly’s gevonden waar mogelijk hennep in zat. Een kindje langs de kant ving er een paar op van een praalwagen. Zijn moeder heeft er een geproefd en kwam erachter dat er hennep in zat. De politie doet nog onderzoek.

Mondriaan uit kringloopwinkel verkocht voor 8000 euro

Een schilderij uit de kringloopwinkel ging dit weekend onder de hamer. Het schilderij dat mogelijk van Mondriaan is, werd verkocht voor 8000 euro. Het schilderij werd door een medewerker van de kringloopwinkel ontdekt en hij wist meteen dat het bijzonder was. Het is alleen nog steeds niet bekend of het schilderij ook echt door Mondriaan is geschilderd of niet. Het mysterie kan nog wel even duren, het kan jaren duren voordat de echtheid met zekerheid kan worden vastgesteld.

ZONDAG

Feest: Jaarbeurs bestaat 100 jaar

De Jaarbeurs in Utrecht werd precies 100 jaar geleden opgericht, in 1917. De beurs stamt uit oorlogstijden, toen hij voor het eerst werd georganiseerd om tijdens de oorlog producten te kunnen verkopen. De beurs werd gehouden in Utrecht vanwege de centrale ligging. In de eeuw dat hij nu bestaat zijn er al talloze evenementen georganiseerd en het wordt alleen maar groter.

Pick-uptruck rijdt in op publiek in New Orleans

Tijdens de jaarlijkse Mardi Gras-parade in New Orleans zijn zeker 28 mensen gewond geraakt. Een pick-uptruck reed in op het publiek, hij had waarschijnlijk te veel gedronken en is opgepakt. De politie denkt niet dat het om een terroristische actie gaat.