Het Sinterklaasweekend staat voor de deur en deze week besloot Netflix om ook met een cadeautje te komen. Het is namelijk vanaf nu mogelijk om via de Netflix-app je favoriete serie of film te downloaden. Zo kun je altijd en overal ‘Netflixen en chill’!

Al sinds 2013 kunnen we met z’n allen “netflixen” in Nederland (als je natuurlijk een abonnement hebt). Je kiest een leuke serie, streamt ‘m en kijkt een aflevering. Of gelijk een heel seizoen. Om te netflixen heb je altijd internet nodig, zodat de aflevering of film gedownload wordt terwijl je kijkt. Maar dat is vanaf nu verleden tijd! Sinds woensdag heeft Netflix een nieuwe, en hele chille, functie aan de app toegevoegd. Je kunt vanaf nu afleveringen en films van tevoren downloaden en opslaan, zodat je onderweg zonder internet kunt kijken. De functie kennen we natuurlijk al van Spotify, maar hoe chill is dit?!

De app

Om deze nieuwe functie van Netflix te gebruiken heb je de Netflix-app nodig die je kunt downloaden voor iOS en Android. Het is nog niet mogelijk om álle films en series te downloaden. Sommige downloads moet je zelfs binnen een bepaalde tijd afkijken voordat je ze weer opnieuw moet downloaden. Dat ligt allemaal aan de licentierechten die Netflix wel of niet heeft. Wel zegt Netflix dat het in de toekomst de bedoeling is dat je elke titel van tevoren kunt downloaden.

De nieuwe functie wordt ‘Download en Go’ genoemd in de app. De series die van Netflix zelf zijn, zijn sowieso al te downloaden. Denk aan Orange is The New Black en Narcos. Waar je wel op moet letten is het aantal Gigabyte van je telefoon. Het downloaden van een twee uur durende film op normale kwaliteit kost 450MB.  Wil je hem in HD kijken? Dan kost dat je 1GB! Maar ja, dan kun je wel 24/7 netflixen.