Allert van der Wal knalde zo snel over de digitale racebaan dat hij zichzelf geplaatst heeft voor de finale in Abu Dhabi. Als hij deze finale wint mag hij zichzelf de eerste F1 eSport-kampioen ooit noemen. De coureur van Team RaceStars behaalde de eerste plaats bij beide heats in zijn poule. 

John Ensberg

In de Londense Gfinity eSports Arena worden normaal gesproken Counter-Strike-, Rocket League- en Street Fighter-toernooien georganiseerd, maar deze week was het tijd voor Formule 1. In totaal kwalificeerden veertig mensen zich voor de halve finale. In vier poules van tien personen streden de eSporters op zowel het Silverstone- als het Interlagosparcours om de titel.

Abu Dhabi

Allert van der Wal is de laatste aanwinst van het Nederlandse Team RaceStars en had een duidelijke opdracht: eindigen in de top vijf om zich zo te kwalificeren voor de eindstrijd. Met twee eerste plaatsen heeft hij deze doelstelling ruimschoots behaald. De Brabantse student wordt 24 en 25 november verwacht in Abu Dhabi voor de finale. Hier zal hij de virtuele parcours van Montreal, Spa-Francorchamps en Abu Dhabi moeten bedwingen. Mocht ‘m dit als eerste lukken dan staat hem de titel van de allereerste F1 eSports-wereldkampioen te wachten.