Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke maandag wat hem opviel tijdens het sportweekend.

FC Barcelona verkeerde de laatste weken in een uiterst wisselvallige vorm. Dat zondagavond Real Madrid de tegenstander was, kwam dan ook helemaal niet gelegen. Op zo’n moment is er 1 iemand die op staat: Lionel Messi. De Argentijnse dribbelaar van Barça scoorde 2 keer en brak daarmee de titelstrijd helemaal open.

Real Madrid kon in eigen huis definitief afstand nemen van de enige overgebleven concurrent. Het gat was voor de wedstrijd drie punten en de Madrilenen hebben ook nog eens een wedstrijd tegoed. Bij een overwinning leek het kampioenschap dus binnen.

Casemiro opent

Het was dus feest in Santiago Bernabeu, toen Casemiro na 28 minuten de score opende. De defensieve middenvelder kon voor open doel binnenschieten, nadat Sergio Ramos de bal tegen de paal had geschoten. Maar Messi had slechts vijf minuten om die score ongedaan te maken: 1-1.

Ivan Rakitic zette vervolgens de uitploeg zelfs op voorsprong. Het doelpunt was gestoord mooi, het commentaar van Sierd de Vos bij de goal was mooi gestoord. Echt, dit moet je luisteren. “Raketic! Pgjoeehwwww!” Zo moet het ongeveer klinken. 1-2 voor Barcelona.

Natuurlijk viel er rood

Een gouden regel tijdens El Clasico is dat er tenminste één rode kaart moet vallen. Negen van de tien keer is die voor Sergio Ramos, zeker bij afwezigheid van Pepe. Ook zondagavond kreeg de Spaanse zager een rode prent. Op de helft van de tegenstander vloog de sterke verdediger met 2 gestrekte benen in op Messi. De Koninklijke leek kansloos.

Opeens leek er een sprookje te ontstaan in Madrid. James Rodriguez, vaste bank-/tribunehanger, mocht invallen. In de slotfase van de wedstrijd zorgde de Colombiaan zelfs voor de gelijkmaker. En dat met tien man. Toch was er iemand die het sprookje aan diggelen schoot…

Messias

Die kleine man bij Barcelona regelde het wel even. Diep in de blessuretijd schoot Messi zijn Barcelona naar de overwinning. De kop van Cristiano Ronaldo op onweer. De titelstrijd in La Liga opeens weer helemaal open. Messi vierde het doelpunt door zijn shirt uit te trekken. Hij hield het shirt met ‘Messi 10’ omhoog, zodat alle Real Madrid-fans het goed konden zien.