Zo’n twee weken geleden maakte het televisieprogramma Radar bekend wat het meest misleidende product van 2016 was. Vanavond wordt er nog een vervelende prijs uitgereikt door het programma, namelijk: De Loden Leeuw.

Tot 2004 was Loeki de Leeuw vast te zien als reclame-ster van Nederlandse televisieomroepen. Ken je hem nog, de oranje leeuw? Dit jaar was hij nog te zien in een reclame van ING. Van Loeki is in 2002 een prijs gemaakt, maar niet zo’n leuke. TROS en Radar reiken ieder jaar de prijs uit voor de meest irritante bekende Nederlander en de meest irritante reclame van de Nederlandse televisie. De prijs zou Loden Loeki heten, maar de bedenker van Loeki, STER, wilde niet dat Loeki met iets vervelends verbonden zou zijn. Daarom heet de prijs de Loden Leeuw.

Irritante BN’er

De Loden Leeuw is voor de meest irritante BN’er en de meest vervelende reclame van het jaar. Opnieuw een prijs die je liever niet wil winnen, net als het Gouden Windei… De award lijkt nog wel op Loeki de Leeuw, en draagt een loden bal om zijn voet.

Hoe wordt je nou de winnaar van zo’n prijs? Iedereen die televisie kijkt kon via de website van Radar insturen welke BN’er of welke reclame ze het vervelendst vonden. Vervolgens kon er gestemd worden, net als bij het Gouden Windei. De stemmen zijn inmiddels geteld en vanavond in de uitzending van Radar wordt er bekendgemaakt wie de prijs heeft “gewonnen”. Dit waren de genomineerden, zoals ze op de website stonden:

Loden Leeuw 2016 – Genomineerden Meest Irritante Reclame

   Tele2 – De ouderen van de toekomst
   Tuc – Alles Kan Land
   Leenbakker – Leen’s Loft
   Airwick – V.I.Poo
   Beter Bed – Frisse Lentedeals

De reclame van Tele 2 via Youtube 

Loden Leeuw 2016 – Genomineerden Meest Irritante BN’er in een Reclame

   Jan Smit – Pearle
   Frans Bauer – Robijn Wasmiddel
   René Froger – XLS Medical
   Anita Witzier – Stella Fietsen
   Ruben Nicolai – Youfone

De reclame van Youfone via Youtube

Dit jaar maakt Radar ook bekend wie de genomineerden zijn voor de Loden Radioleeuw. Dit is wordt de eerste keer dat de prijs uitgereikt wordt voor het meest irritante radiospotje. De uitreiking is vanavond op NPO 1 te zien vanaf 20.30. Wie moet er volgens jou “winnen”?