De jaarlijkse verkiezing van de beste DJ ter wereld is uitgelopen op een Hollands feestje. Dit jaar ging niemand minder dan onze eigen Martin Garrix er met de prijs vandoor! En dat is nog niet alles, naast Garrix staan ook Tiësto, Hardwell en Armin van Buuren in de top 5!

top10dj

Zes Nederlandse DJ’s staan dit jaar in de top tien

Vorig jaar stond het Vlaams-Griekse duo Dimitri Vegas & Like Mike nog bovenaan de lijst, die ieder jaar wordt samengesteld DJ Mag. Dat er nu weer een Nederlander bovenaan staat, is eigenlijk niet zo bijzonder meer. Hardwell was al twee keer uitgeroepen tot winnaar, Tiësto al drie en Armin van Buuren stond al vijf keer met z’n naam bovenaan de lijst. Martin Garrix (voor vrienden Martijn Garritsen) is met z’n twintig jaar wel de jongste DJ ooit die de verkiezing wint. Op zijn vijftiende begon hij met produceren en een jaar later sleepte hij al een platendeal binnen. We kennen hem natuurlijk onder andere van zijn monsterhit Animals, die hij in 2013 uitbracht.

Oud-winnaar en Garrix’ grote voorbeeld Tiësto mocht de prijs uitreiken tijdens het Amsterdam Dance Event. “Hij tweette me ooit of hij me wat tracks mocht mailen”, begon Tiësto de uitreiking. De rest is natuurlijk geschiedenis.

Ook buiten de top 5 doen de Nederlandse DJ’s het goed. Zo zien we Oliver Heldens op nummer acht en Afrojack op nummer tien. Die laten onder andere Avicii, Calvin Harris en The Chainsmokers maar mooi achter zich.

Garrix mag zich dan de nummer één DJ noemen, hij blijft lekker gewoon. Zo zagen we hem laatst nog casual boodschapjes doen bij de Appie met z’n maatje Justin Bieber. Misschien dat zijn fans door deze prijs wel net zo hysterisch worden als de fans van Justin..