Eén like van Soulja Boy op een foto van de ex van Chris Brown heeft een serieuze oorlog ontketend. De ruzie tussen de twee artiesten is dusdanig uit de hand gelopen dat ze van plan zijn het voor de camera’s uit te vechten in de ring.

Maxime Vernooij

Begin dit jaar plaatste Soulja Boy een onschuldig lijkende reactie op een foto van Karrueche Tran, toevallig de ex van Chris Brown. Maar daar was Brown blijkbaar niet van gediend. Het gevolg was een stroom aan social media berichten over en weer. En die zijn niet mals. Het eindresultaat: een serieus boksgevecht op de agenda.

De foto en de reactie waar het allemaal mee begon…

Soulja Boy, vast niet van plan een blauwtje te lopen, heeft – wederom op social media – laten weten dat “zijn grote vriend” Floyd Mayweather hem traint. Ook andere artiesten bemoeien zich ermee. Zo heeft collega rapper en supporter 50 Cent Mike Tyson gestrikt als trainer voor Chris Brown. Hij zal vast er zeker overtuigd zijn dat hij daarmee een goede keuze gemaakt heeft, want de rapper zette een slordige 100.000 dollar in op Browns winst.

Het gevecht, wat in eerste instantie in Las Vegas was gepland, is verplaatst naar Dubai. De twee kunnen zich namelijk onmogelijk aan de strenge regels die in de Verenigde Staten gelden houden. Een voorbeeldje: Brown en DeAndre Cortez Way, zoals de officiële naam van Soulja luidt, zouden een drugstest moeten doen voordat ze de wedstrijd mogen uitvechten. De rappers zijn allebei openlijk niet vies van een jointje op zijn tijd. Daarmee is Las Vegas dus afgeschreven.

De twee laten zich niet zo makkelijk uit het veld slaan en lieten hun oog op Dubai vallen. En ook al lijken de beledigingen en bedreigingen op social media behoorlijk serieus, het zou de mannen dus blijkbaar vooral om het geld gaan. Volgens TMZ is het de bedoeling dat de serie gevechten op een betaalzender worden uitgezonden, zodat ze kunnen verdienen aan de uitzendrechten. We hebben het dan over miljoenen dollars…

Maar de laatste update lijkt dit te ontkennen. Soulja Boy reageerde op die geruchten: “It’s not about the money at all. It’s about me, my respect as a man. I was disrespected as a man.” Geloof jij hem? Beoordeel dat zelf maar:

Benieuwd naar wat Karrueche Tran zelf van al deze ophef vindt? Via Twitter liet ze weten: “First off this drama between the both of these two is so ridiculous it makes no sense. We just bought in a new year and this is what we doing?? It’s not cool or funny.. it’s draining.. not just for me.. but for everyone. There is so much more out there in life then “twitter beefs.” Klinkt alsof ze er erg blij mee is, of niet dan?

De artiesten overwegen allebei om een deel van hun opbrengst aan het goede doel te schenken. Dat is dan wel weer geul. Op de gevechten zelf zullen we nog even moeten wachten. Waarschijnlijk vindt het plaats in maart, maar de precieze datum is nog niet bekend gemaakt. Overigens zijn er ook een hoop mensen die hun vraagtekens zetten bij het gevecht. Is dit niet gewoon entertainment, een zoveelste publiciteitsstunt? We zullen het zien…