Hard gefeest, veel gedronken en dus last van een flinke hangover? Dan biedt het misschien uitkomst om eens op een andere manier uit te brakken. Want wanneer water drinken, een vette hap en heel veel slapen niet meer helpen om je kater de baas te worden, is er tegenwoordig een andere oplossing: het antikatercafé! Dit weekend kon je er in Amsterdam terecht wanneer je het écht niet meer aankon.

Waarom is uitbrakken in het antikatercafé beter dan liggen in je bed? Nou, je slaapkamer lijkt niet op een groene oase. En nee, je hebt ook geen ‘zuurstofbar’. Laat staan dat je zin hebt om smoothies te maken en te zorgen voor antikaterhapjes. Maar van al dat fijns kan je niet zomaar gebruik maken, want: niet brak = niet welkom. Bij binnenkomst wordt gecheckt of je wel brak genoeg bent. “We hebben verschillende methodes om te kijken of iemand wel echt brak is,” vertelt Nadine Nooteboom van Matt Sleeps, één van de bedrijven achter The Hangover Bar. “Zo maakten we gebruik van een blaastest en mocht je er niet heel fris uitzien.” Ondanks dat de bar niet vol zat, konden ze wel een paar goed brakke mensen helpen: “Het liep goed door. We hadden niet echt geluk met het weer dit weekend, veel mensen gaan met lekker weer naar het park om uit te brakken. Maar alle mensen die kwamen, waren echt heel brak. Dat kon je wel zien aan hoe ze op de bedden lagen, uren lagen te slapen of versuft naar de televisie keken” aldus Nadine.

Superdruk of niet, zelfs in het buitenland wordt er over The Hangover Bar gesproken. “Vanuit verschillende hoeken, bijvoorbeeld Berlijn, is er aangegeven dat er interesse is in het concept, en wij staan er zeker voor open om The Hangover Bar naar het buitenland te brengen,” vertelt Nadine. Kun je tijdens je eerstvolgende weekendje weg ook lekker uitbrakken! Fijn vooruitzicht!