Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke week wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Mino Raiola is een zaakwaarnemer die al jaren de transfermarkt domineert. Zijn spelers gaan voor enorme bedragen van de ene club naar de ander, terwijl hij ervoor zorgt dat de kopende club ook wat geld aan hem geeft. Zo zou er bij de transfer van Paul Pogba, die voor 105 miljoen euro van Juventus naar Manchester United ging, ook een mooi bedrag naar Raiola over zijn gemaakt.

Brian Vesseur

Nu heeft de zaakwaarnemer een nieuw toppertje op het oog waar hij flink mee kan cashen: Gianluigi Donnarumma. De doelman is achttien jaar en heeft nog een contract voor één seizoen bij AC Milan.  Op 15 juni kwam het nieuws naar buiten dat de keeper zijn contract niet ging verlengen. Als de Italiaanse club dus geld wil vangen voor het talent, moest hij worden verkocht. Een slimme, maar smerige actie van het duo.

Mino Raiola. Foto: www.voetblah.nl

Raiola versus Fassone

Italië was in rep en roer. Op 18 juni kreeg Donnarumma op het EK onder 21 een stapel neppe dollars over zich heen. Dollarumma, werd zijn smaakmakende nieuwe bijnaam. De actie van Raiola was slim, maar de actie van de directeur van Milan nóg slimmer. Hij zei op 22 juni doodleuk dat Donnarumma maar lekker nog een seizoen bleef. Dan liep hij maar volgend seizoen gratis de deur uit. Het zij zo.

En geef directeur Marco Fassone eens ongelijk. Zijn club is overgenomen door een stel rijke Chinezen. Ook al vertrekt Donnarumma gratis, is er nog genoeg geld om een vervanger te halen. Opeens stond Raiola voor het blok. Wat gaat er gebeuren? Op 24 juni kwamen er opeens geruchten naar buiten dat Donnarumma zelfs zou breken met Raiola. Dat werd snel ontkracht: op 25 juni tweette hij ‘Raiola gisteren, vandaag en morgen’.

Nieuw contract?
Ook kwam er een post op zijn Instagram met de tekst dat hij met Milan ging praten over een nieuw contract. Dat nieuws werd vervolgens weer snel verwijderd. Donnarumma zei dat zijn account was gehackt en verwijderde zijn account meteen.

Wat nu? Verlengt Donnarumma zijn contract? Gaat hij tegen zijn wil in bij Milan keepen? Of vertrekt hij alsnog? De clubs die hem willen hebben zijn niet de minste, zowel Manchester United als Real Madrid worden regelmatig genoemd als geinteresseerden. Ook Raiola weet niet hoe de soap verder gaat, getuige zijn tweet: