Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan soms enorme gevolgen hebben. Een schadevergoeding kan dan flink oplopen. Zo eiste een Australische vrouw duizenden euro’s omdat ze uitgleed over een druif!

De vrouw eist 704.000 euro nadat ze vier jaar geleden uitgleed in de supermarkt. Ze was aan het winkelen toen niet een bananenschil, maar een druif haar ten gronde bracht. Tot overmaat van ramp stootte ze ook haar been tegen een schap.

Een medewerkster van de supermarkt schoot de vrouw direct te hulp. Ze probeerde altijd het gevallen fruit zo snel mogelijk op te ruimen, zo vertelde ze later aan de rechter. Uit ervaring wist ze namelijk hoe gemakkelijk mensen de druiven over de grond lieten rollen. En iedereen kent het uitglijden-over-een-bananenschil-gevaar. Maar haar inzet bleek niet voldoende. Het gevolg? Vier jaar later heeft de gevallen vrouw nog altijd heel veel pijn in haar rug en knieën. Vooral als ze langere tijd moet staan of liggen. Slapen levert dan ook problemen op. Bepaald geen pretje, dat begrijpen we natuurlijk best.  

Ze eiste daarom een geldbedrag van 704.000 euro bij de Australische rechtbank. Het bedrag zou moeten compenseren dat ze sinds de val niet meer in haar dagelijkse levensonderhoud kan voorzien. Daarnaast vormt het een tegemoetkoming in de kosten die ze kwijt was aan hulp aan huis. Ook zou ze een voorschot op haar pensioen willen.

Haar geëiste bedrag heeft ze niet ontvangen. Maar omdat de rechter oordeelde dat ze een ongelukkiger mens is geworden sinds de val, kreeg ze een vergoeding van 63.000 euro. En dan te bedenken dat het allemaal met een verdwaalde druif begon… Best een dure als je het mij vraagt.

Maar de Australische vrouw is niet de enige die een aanklacht indient om een opmerkelijke reden. In Amerika heeft een man het programma American Idol aangeklaagd. De deelnemer deed in 2015 auditie voor de talentenshow. Tijdens de opname, zo beweert hij, stond het geluid van zijn oortjes veel te hard. Volgens hem deed de technicus van het programma er niets aan, ook niet nadat hij herhaaldelijk had geklaagd over extreme pijn en steken in zijn oren.

De man verwijt het de zender (FOX) dat zijn gehoor permanent is aangetast. Voor welk bedrag hij de show aanklaagt is nog niet bekend, maar hij moest naar eigen zeggen zijn trommelvliezen laten behandelen om de schade deels te kunnen herstellen. Het zal dus wel een flinke eis worden… Want niet alleen zijn gehoor heeft te lijden gehad als gevolg van de opname, ook de carrière van de man ligt op de klippen. Allemaal de schuld van het programma, vindt hij. Beoordeel dat zelf maar: