Controllers worden er door kapotgeslagen, vriendschappen worden verbroken en schoolwerk wordt er door verpest. Ik heb het over de razend populaire voetbalgame FIFA. Vanaf vandaag is het spel FIFA 18 wereldwijd verkrijgbaar in de winkels. De game heeft ook dit jaar weer een aantal toffe nieuwe features!

Remi Terhorst

Ultimate Team

FUT, oftewel Fifa Ultimate Team, is misschien wel de populairste game-mode van het voetbalspel. Dit jaar kun je op Ultimate Team ook zogenaamde Squad Battles aangaan. Hier kan je strijden met andere FUT-selecties, klimmen in het klassement en mooie beloningen verdienen. Dit jaar zijn er zowel op de Playstation 4 als de Xbox One ‘Icons’ geïntroduceerd. Dit zijn oud- voetballers zoals Ronaldinho en Maradona die zijn ontworpen op basis van de belangrijkste momenten uit hun carrière.

Carrière en The Journey

Ook bij het speltype Carrière is er dit jaar wat veranderd. Als je nu de transfermarkt op gaat om jouw favoriete spelers te kopen moet je ook echt om de onderhandelingstafel gaan zitten met de directeur van de andere club. De animatie die hiervoor wordt gebruikt heeft veel weg van het speltype The Journey. Want jawel, dat keert ook weer terug deze FIFA. De carrière van de vorig jaar geïntroduceerde Alex Hunter is namelijk nog lang niet ten einde.

Voor nieuwere consoles

Genoeg vernieuwing dus in FIFA 18. Nu moet er wel bij gezegd worden dat de meeste vernieuwingen alleen gelden voor de nieuwere consoles zoals de PS4 en Xbox One. Op de Playstation 3 en Xbox 360 is er weinig veranderd. Have fun!