Met nog twee weken op de kalender komt ook Google met zijn eindlijstje. Wat zijn de meest gegooglede dingen van het jaar 2016?

YouTube kwam vorige week met een filmpje waarin ze alle virals van 2016 stopten. Het televisieprogramma Radar liet zien wie de meest irritante BN’er van het jaar was en ook Google komt nu met zijn lijstje. Volgens de lijstjes, die op de site van de NOS te vinden zijn, werd er in Nederland het meest gegoogled naar het EK 2016. Als tweede in de rij staat Pókemon Go en op de derde plaats staat de iPhone 7.

Er is ook een rijtje voor dat begint met “Hoe werkt…”. Hier heeft Pókemon GO de eerste plaats weten te bemachtigen. Onze vlogger Maurits liet dit jaar nog in zijn vlog zien hoe je vrienden kunt maken met het spel.

Hoe werkt…

  1. Hoe werkt Pokémon Go
  2. Hoe werkt Snapchat
  3. Hoe werkt uTorrent
  4. Hoe werkt een tv
  5. Hoe werkt een sm-relatie

Er werden dit jaar een boel verschillende dingen gegoogled. Zo wordt de leeftijd van Donald Trump het meest gegoogled en is banana bread het meest gegooglede eten. Een top vijf van de meest gegooglede challenges mag dan natuurlijk niet ontbreken:

Challenges:

  1. Mannequin challenge
  2. Dutch Doobadoo challenge
  3. Mouthguard challenge
  4. Flauwval challenge
  5. Running man challenge

Anouk is de meest gegooglede Nederlandse vrouw en Max Verstappen de meest gegoogelde Nederlandse man. Johan Cruijff, die eerder dit jaar stierf, is de meest opgezochte voetbalpersoonlijkheid en Douwe Bob wint het rijtje van de Nederlandse muzikanten. Het zijn een boel lijstjes en de complete versie van elke lijst vind je hier.

Ook Twitter kwam eerder deze maand met een lijstje: de meest gebruikte hashtags. Omdat wij zo dol zijn op lijstjes krijg je de meest trending topics van Twitter in Nederland ook nog van ons:

#Brexit
#Vacature
#Rio2016
#Euro2016
#PokemonGO
#Eurovision
#trots
#dwdd
#Trump
#TeamNL

Zullen we volgend jaar #TMI de lijsten laten domineren?