Misschien was het wel een kwestie van tijd, maar het is toch even schrikken: Freek Vonk ligt in het ziekenhuis. En niet met een klein schrammetje. De presentator AKA bioloog AKA ex-lover van Eva Jinek is gebeten door een haai! De dierenvriend maakte het zelf bekend op zijn Facebook.

Lucien Dewez

De Slangenman, zoals Freek ook wel door het leven gaat, was op het Caribische eiland Bimini onderzoek aan het doen naar rifhaaien, toen er zo’n vis een hap uit de bovenarm probeerde te nemen. Rifhaaien zijn normaal gesproken heel chill tegen mensen, dus dat uitgerekend Freek gebeten wordt door zo’n beest, is best lullig. Zou hij andersom nooit doen namelijk.

In een operatie die meer dan drie uur duurde werden er ruim honderd hechtingen in de bovenarm van Freek gezet. Optimistisch als ie altijd is meldt hij dat ie “zij duim inmiddels weer omhoog kan doen”. De kans dat Freek blijvende schade overhoud is klein, tenzij zijn wonden gaan infecteren. Doktoren verwachten dat hij er helemaal bovenop komt.

Steve Irwin

Een andere bijnaam van Freekie is De Nederlandse Steve Irwin, vernoemd naar de Australische Steve Irwin. Steve was namelijk ook zo’n dierengek die op de lijpste wezens afsprong terwijl er een cameraploeg achteraan liep. Totdat het een keer goed fout ging en Steve door een pijlstaartrog in het hart werd gestoken en overleed. Laten we hopen dat het met de Nederlander nooit zover komt, ook zodat we nog jaren kunnen genieten van deze pareltjes van LuckyTV.