Je bent er klaar mee. Net als Pim sta je voor de badkamerspiegel en zucht je eens diep. Dat buikje kun je nèt niet strak noemen en als je eerlijk bent mag je sowieso wel wat fitter worden. Een workout-routine is een gezonde en effectieve manier om af te vallen, of juist spieren te kweken. In de sportschool staan duizenden apparaten en als nieuweling zie je door de bomen het bos niet meer. Welk apparaat is nou handig om die buik weg te krijgen en welk ding moet ik gebruiken om armspieren te kweken. Tijd voor een lesje sportschool:

“Ik wil van m’n buikje af!”

Met buikspieroefeningen alleen gaat dat niet lukken. Je buikvet vermindert alleen als je oefeningen doet die je hele lichaam aanpakken. Handige en makkelijke manieren om dit te doen zijn: fietsen/wielrennen, hardlopen, touwtje springen en skeeleren. Als je dit afwisselt met buispieroefeningen en intervaltrainingen, moet het wel lukken. Dames, als die strakke sixpack maar niet komt, geen zorgen! Je doet het nog steeds fantastisch. Het is genetisch bepaald dat mannen sneller buikspieren ontwikkelen, omdat vrouwen van nature iets meer vetreserves in hun buik hebben. Dat komt omdat dat gunstig is voor het krijgen van kinderen. Maar een strakke buik is prima te bereiken!

“Ik wil sterke armen!”

First of all, even een lesje armspieren: je spierballen noemen we in de sportschool biceps, de achterkant van je armen triceps en je shouderspieren de deltoids. Als je je biceps wil boosten, is gewichtheffen een must. Hiervoor kun je professionele gewichten kopen (dumbells). Er zijn tal van oefeningen voor je armen, die allemaal weer net een ander effect op je armen hebben. Gewichtheffen, opdrukken (of optrekken) het zijn manieren om die armen flink wat massa te geven. Daag jezelf uit en hou het vol! Voor verschillende oefeningen kun je op dit YouTube-kanaal kijken.

 

“Ik wil ijzersterke benen!”

“Never skip leg-day!” is één van de tien geboden van de sportschool. In je benen zitten een paar van de grootste spieren van je lichaam. Om je benen te trainen zijn er verschillende squat-oefeningen. In principe is dat het maken van een hurkbeweging. Dat kun je met een halter in je nek doen, of liggend op de grond terwijl je een gewicht wegduwt. Dit is supergoed voor het buffelen van je bovenbenen (quadriceps). Voor je kuiten bestaan er andere oefeningen. Ga maar eens met het voorste gedeelte van je voet op een stoeprand staan en duw jezelf langzaam naar boven en naar beneden. Als je dit doet totdat je kuiten gaan branden ben je goed bezig!

Maar let op! Laat Pims vlog een waarschuwing zijn dat de eerste keer vrij… pittig kan zijn.