Je niet kunnen concentreren is ontzettend vermoeiend. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je je focus langer vast kan houden, zonder van die chemische troep naar binnen te werken? Heel simpel: vitamientjes!

Door je eetpatroon aan te passen kan je verschillende stoffen binnenkrijgen die je helpen concentreren. Gewoon wat vitamine B6, vitamine B12, Omega-3 vetzuren en L-Theanine naar binnen gooien en je kan weer even vooruit. Nou is het begrijpelijk dat je dit niet meteen op je boodschappenlijstje zet, dus laten we even wat voorbeelden geven.

Voor je dagelijkse portie concentratie moet je eten zoeken waar eiwitten inzitten. Dat zit bijvoorbeeld in eieren (echt waar joh?), gevogelte zoals kip, volkoren brood en bananen. Dit is ook bevorderlijk voor je groei. Vlees en vis zorgen ervoor dat je je fit kan voelen. Ben je vegetariër? No worries, zeewier en champignons zijn prima vervangers. Toch is vooral vis erg belangrijk, want behalve dat het lekker is (echt waar! Probeer het!) prikkelt het je hersenen sneller, waardoor je ook intensiever kan nadenken. Lust je echt, écht, ECHT helemaal geen vis, dan zit omega-3 tegenwoordig ook vaak in brood en boter. Dit kan je allemaal het beste wegspoelen met een kopje groene thee. Thee neemt namelijk de stress weg en laat het concentratieniveau stijgen.

‘En koffie dan!?’ Niet doen! Tenminste, niet teveel. Koffie zorgt voor een snelle opleving, maar is ook weer heel verslavend. Na verloop van tijd merk je het effect van de cafeïne steeds minder en heb je dus meer hoeveelheden nodig. En om nou 12 frappucinno’s naar binnen te werken op een dag, is ook weer een beetje veel van het goede.