Zo groen als een park hoort te zijn, zo oranje was Park Lepelenburg in Utrecht afgelopen maandag. Biertjes, burgers, oranje outfits en de bijbehorende gezelligheid hebben voor een mooie feestje gezorgd.

Lily Lange

De overwinning van de Oranjeleeuwinnen afgelopen zondag was een historisch moment en daar hoort natuurlijk een feestje bij. Het park had plaats voor 12.000 fans en er werd vooraf al gewaarschuwd met “vol is vol”. Nou, vol was het zeker. Maar toen het maximaal aantal bezoekers bereikt was, werden de deuren dan ook gesloten.

Je zou misschien verwachten dat er met zoveel bezoekers ook veel mogelijkheden zouden zijn om een drankje te scoren, maar dat viel helaas tegen. Er waren namelijk maar twee barren aanwezig op het hele terrein. Wel waren en meerdere foodtrucks waar je een burgertje of kipsaté kon krijg, maar geen drinken. Tot overmaat van ramp kon er bij de bar ook niet gepind worden. De kans was er dus dat je na twee uur in de rij te hebben gestaan alsnog de bar verliet zonder drankje.

Maar goed, genoeg geklaagd want alles bij elkaar was het toch een heel geslaagd feestje. Bovendien smaakt je drinkie wel extra lekker als je er zo je best voor hebt moeten doen. Op misschien vijf mensen na was iedereen verkleed en had iedereen er duidelijk heel veel zin in. Dansende, springende en hossende mensen vulden het hele park zo ver als je kon kijken.

 

De spelers kwamen aan op een boot en werden luid toegejuicht door alle fans die langs de gracht stonden te springen. Dit enthousiasme werd doorgezet naar het grote podium waar het team gehuldigd werd. Ook de dames zelf leken overrompeld door de opkomst en het laaiende enthousiasme van het publiek. “Dit was echt fantastisch. Vandaag voelen en zien we pas echt hoeveel support we krijgen vanuit Nederland. Dit had ik niet durven dromen. We hebben echt mensen bij elkaar gebracht en mogen trots zijn op dit team,” zei keeper Sari van Veenendaal tegen NUsport. Op het podium werden de dames gehuldigd en hebben ze flink mee gefeest met de fans. Sherida Spitse en Mandy van den Berg kregen de kans om het publiek even toe te spreken. “Fantastische fans, aller beste fans. Wij vinden dat we even stil moeten staan bij het moment dat jullie hier allemaal naar toe zijn gekomen voor ons. Wij hebben genoten van een fantastisch toernooi maar  vooral van jullie support.” Aldus Mandy.

Door het winnen van dit EK doorbreekt het team ein-de- lijk de sleur, want bij de vorige zes EK’s was Duitsland de grote winnaar. Laten we hopen dat de toon nu gezet is en dat de komende zes EK’s voor ons zijn.