Ben jij ook al bloednerveus voor je Valentijnsdate? Dat is terecht! Op zo’n eerste date ben je namelijk voornamelijk bezig met indruk proberen te maken en wil je zeker de persoon tegenover je niet op je laten afknappen. Gelukkig heeft datingbureau Parship onderzocht wat je wel en vooral niet moet doen.

Lucien Dewez

Als je wil laten merken dat je oprecht geïnteresseerd in bent in je date, dan is het op zich wel handig om hem of haar ook af en toe een blik te gunnen. Met andere woorden: LEG JE FUCKING TELEFOON EVEN WEG. Het is enorme afknapper als iemand constant zit te appen, Snapchatten of aan één stuk door zit te liken op Instagram. Tenminste, dat gaf 41% van de ondervraagden aan.

In plaats van naar je telefoon staren is het misschien, heel misschien, een idee om het gesprek lekker gaande te houden. Maar ook daarmee moet je oppassen. Zo moet je bijvoorbeeld niet gaan zitten pochen over je superbelangrijke functie bij je baantje of studie. Sowieso moet je niet teveel over jezelf gaan zitten lullen en het lijkt misschien een beetje overbodig om te vermelden, maar blijkbaar gebeurt het toch, ga alsjeblieft niet over je ex door zitten ratelen.

Wat je dan wél moet doen? Hou het vooral een beetje beschaafd. Drink rustig een kopje koffie en en geef elkaar bij het afscheid een kus op de wang. Ga er maar niet vanuit dat er meteen gesekst gaat worden, want daar heeft volgens het onderzoek bijna niemand zin in. Daar heel nadrukkelijk op hinten als man helpt ook niet, want jawel, ook dát is een afknapper. Maar dat had je zelf hopelijk ook wel kunnen bedenken.