Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke maandag wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Het is huilen met de pet op voor Max Verstappen. De Nederlander viel afgelopen zondag alwéér uit in een Grand Prix, voor de derde keer dit seizoen (na zeven wedstrijden). Helemaal niet chill, want door een snelle start lag Verstappen op de tweede plek.

Brian Vesseur

De 19-jarige coureur kon er niks aan doen dat zijn auto na elf ronden stil viel. Om het simpel te zeggen: de  accu van zijn auto viel uit. De vorige keer – in Spanje – botste er een paar auto’s tegen elkaar aan in de eerste bocht van de eerste ronde. Knal, Max kon zijn auto weer in de pitstraat parkeren. In Bahrein blokkeerden zijn remmen. Drie keer dikke pech dus.

Zelfs vorig jaar deed Verstappen het na zeven GP’s beter. Zelfs? Ja, want de eerste vier wedstrijden in 2016 reed hij voor Toro Rosso. Die auto is een stukje langzamer en je haalt er simpelweg minder punten door. Toch stond hij vorig jaar na zeven races op 50 punten, nu op 45.

Als Verstappen z’n auto het wél doet, zijn de resultaten een dikke prima: drie keer de vijfde plaats en een keer de derde. Waarom dat goed is? De Mercedessen en Ferrari’s zijn veel sneller, waardoor de vijfde plaats eigenlijk het maximaal haalbare is onder normale omstandigheden. Dat Verstappen in Canada tweede lag achter Lewis Hamilton was dan ook heel knap. Check hieronder hoe Maxie op P2 terecht kwam:

Vorig seizoen stond er bij Verstappen drie keer (na 21 wedstrijden) ‘DNF’ (Did Not Finish) achter zijn naam. Dit seizoen dus ook al drie keer. Laten we hopen dat Red Bull de auto van Max weet te fixen. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo kreeg al twee keer DNF te zien. Het lijkt dus geen toeval te zijn.

Ter vergelijking: Kimi Raikkonen viel één keer uit namens Ferrari, Valtteri Bottas één keer namens Mercedes. Red Bull staat dus op vijf. Het ziet er tot nu toe treurig uit voor onze Max…