PSV verloor dit weekend voor het eerst in het kersverse Eredivisie-seizoen. In speelronde vier bleek sc Heerenveen in het hoge noorden te sterk. Een paar spelers van de Friezen vielen in positieve zin op. Bijvoorbeeld Denzel Dumfries, die wéér een assist gaf. Het was al nummer vijf van het seizoen.

Brian Vesseur

De rechtsback van Heerenveen, die deze zomer werd overgenomen van Sparta, laat een enorm sterke indruk achter. Met zijn 1,89 meter is hij een grote vleugelverdediger, maar dat gaat zeker niet ten koste van zijn snelheid. Gepaard met een heleboel kracht stoomt hij keer op keer weer over de rechtervleugel.

Paal stond voor paal

Kenneth Paal, de linksachter van PSV, kreeg regelmatig met de 21-jarige Dumfries te maken. Paal speelt net in PSV 1 en werd compleet overlopen door de Nederlandse Arubaan. Ook tegen Groningen en ADO, waarin Dumfries twee keer twee assists gaf, waren de tegenstanders niet tegen hem opgewassen.

Kik gaf geen kick

Een andere verdediger van Heerenveen die een dikke pluim verdient is Kik Pierie. Allereerst beschikt hij over een van de mooiste voetbalnamen die je kan hebben. Maar nog belangrijker: het mannetje is 17 jaar en was een rots in de Heerenveen-branding. De aanval van PSV had niet veel te vertellen tegen het jonge ventje.

Voor Kik was het zijn tweede Eredivisie-pot van zijn leven. Vorige week debuteerde hij in de nationale competitie, nadat hij vorig seizoen al tweemaal mee had gedaan met de play-offs om Europees voetbal.

Dat we nog maar veel van deze twee mannen mogen horen. Kik met zijn mooie naam en Denzel met zijn explosieve speelstijl.