Het afgelopen Eredivisie-weekend kende behalve een spannende topper en puntenverlies van Ajax nog een verrassende uitslag. In Enschede werd FC Utrecht compleet van de mat gespeeld. Het team dat het seizoen stuntend begon en lekkere aankopen had gedaan, had niks te vertellen tegen FC Twente.

Brian Vesseur

En juist die ploeg stond voor de vijfde speelronde nog op nul punten. Twente-trainer René Hake deed het vorig seizoen bijzonder goed. De club werd zevende in de Eredivisie, terwijl iedereen de Tukkers al had afgeschreven. Dat het nu een stuk minder gaat, is dus lastig voor de club en de trainer. Toch is Hake rustig onder de geruchten dat hij ontslagen zou kunnen worden.

Beestachtige Boere

Die trainer heeft nu dus laten zien dat zijn spelers – die misschien wat minder goed zijn dan vorig seizoen – het toch kunnen. FC Utrecht werd namelijk met 4-0 verslagen. De ploeg die in de eerste weken van het nieuwe seizoen nog geroemd werd. Utrecht zou de club zijn die dit seizoen de concurrentie met de traditionele top 3 aan zou kunnen.

Het eerste doelpunt zondag kwam van Tom Boere, de spits die vorig seizoen topscorer werd in de Jupiler League. Na een kansrijk begin voor Utrecht scoorde Twente uit een snelle tegenaanval. Boere rondde schitterend af. Nadat Thomas Lam na 20 minuten de 2-0 binnen had gekopt uit een corner, stond Utrecht even met de bek vol tanden.

De jongens uit de Domstad wisten helemaal niet meer waar ze het moesten zoeken, toen scheidsrechter Jochem Kamphuis even Sander van de Streek voor de voeten liep. De middenvelder van Utrecht wilde net een belangrijke bal onderscheppen. Dat mislukte dus, waardoor Twente de 3-0 kon maken. Nadat die stand op het scorebord kwam, wist Utrecht ook dat het klaar was. In een rustige tweede helft wist alleen Oussama Assaidi nog een doelpunt te maken.

Oren krabben

Dit was de opsteker die René Hake nodig had. De trainer mag nu in ieder geval nog een weekje langer blijven zitten. Ondertussen zal Erik ten Hag, die aan het begin van het seizoen ladingen met complimenten kreeg, zich eens achter de oren krabben. Hoe kon Utrecht hier zo erg klop krijgen?